El festival Holi omple l’Índia de colors per donar la benvinguda a la primavera

HoliAhir va ser un dia important a l’Índia. Els seus carrers es van omplir de gent –més encara, si és possible- , de color, de rialles, de ganes de passar-ho bé, i tot això per donar la benvinguda a la primavera.

El Holi és el festival del color, una festa tradicionalment vinculada a la religió hindú, però amb el pas del temps,  aquesta s’ha convertit en una festa popular, més enllà del seu origen religiós. A l’Índia aquesta festa se celebra molt, però molts altres indrets, atrets per la bellesa, l’alegria i la simbologia de l’inici de la primavera, també la celebren. Els ingredients bàsics són: la música i el color. Una festa d’alegria per deixar enrere l’hivern i omplir d’energia positiva la nova estació.

Hi ha moltíssimes llegendes sobre aquesta tradició, però l’important són les ganes de passar-ho bé i quedar ben ple de colors de dalt a baix. Per això, famílies i grups d’amics surten al carrer vestits de blanc, un blanc que roman en aquest estat escassos minuts, ja que tothom surt ben equipat amb pols de colors per a llençar a qualsevol persona que es creui pel seu davant.

Des de Sonrisas de Bombay, en aquesta setmana especialment freda i rodejats del blanc de la neu a molts pobles i ciutats, us desitgem també un feliç Holi. A més a més, com molts i moltes sabeu, les ganes de celebrar el Holi han recorregut tots aquests quilòmetres que ens separen de l’Índia. Així que si investigueu una mica, segur que trobeu ben a prop de casa vostra, una festa Holi que us estarà esperant. Tot i que per l’arribada de la primavera encara ens falta una miqueta.

Feliç Holi!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús