Akshay, l’estudiant que lluita per aconseguir els seus somnis

El sistema educatiu a l’Índia pot tornar-se com una guillotina quan els i les estudiants compleixen els 14 anys. A aquesta edat, l’escolarització deixa de ser gratuïta i obligatòria, de manera que tan sols uns quants es poden permetre seguir estudiant per complir els seus somnis.

Akshay es considera un afortunat des del dia que la seva vida es va creuar amb Sonrisas de Bombay. Aquest futur enginyer, ha estat un dels becats pel programa d’Educació superior de la Fundació, i el seu cas se suma al dels 1.148 estudiants als quals hem donat suport, perquè pugui seguir estudiant i forjar-se un futur millor per a ell i en conseqüència, per seva comunitat.
???????????????????????????????
El cas del nostre protagonista és representatiu de molts ciutadans i ciutadanes de Bombai, i es repeteix en bucle generació rere generació. Famílies que emigren a la gran ciutat a la recerca d’una feina i que esperen poder donar-li als seus fills una vida millor que la que ells han tingut … i res més lluny de la realitat.

La família de l’Akshay viu de les 14.000 rúpies mensuals (uns 175 euros) que ingressen entre el seu pare i la seva mare amb les seves respectives feines. Amb aquests sous resultava impensable pagar les taxes de l’educació superior i molt menys que ell pogués dedicar-se 100% a estudiar, sense tenir la pressió de portar diners a casa: “Si Sonrisas de Bombay no m’hagués atorgat una beca, hauria estat treballant a temps parcial per pagar les taxes de l’escola. Aquesta situació hauria afectat al meu rendiment escolar i en algun moment hauria hagut d’abandonar els estudis “. La situació que ens explica el nostre protagonista, es reflecteix cada dia a ciutats com Bombai, on l’abandonament escolar arriba a taxes molt elevades.

Akshay es considera un autèntic afortunat i anima a tots els seus companys a assistir a les sessions d’orientació que porta a terme Sonrisas de Bombay: “Estic molt agraït pel suport rebut, ja que en cas contrari, hauria d’haver renunciat als meus somnis. Hi ha molts estudiants que com jo, volen estudiar però, a causa de la manca de recursos econòmics de les seves famílies i de la manca d’orientació, es retiren en l’intent. Per tant, demano a l’ONG que segueixi fent aquesta bona tasca, ja que hi ha molts estudiants desesperats per rebre una educació però no poden causa de la falta d’orientació i suport familiar “.

A Sonrisas de Bombay, amb l’ajuda dels socis i sòcies col•laboradores, se segueix apostant per l’educació i lluitant per trencar el cercle de la pobresa que estigmatitza a milers de famílies generació rere generació.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús