Importants avenços en el reconeixement dels drets de la comunitat LGTBI a l’Índia

image-for-19th-sept-300x287Ser testimoni dels canvis històrics és un estrany privilegi de la vida. El 6 de setembre del 2018, ens vàrem convertir en persones privilegiades perquè vàrem presenciar la història en acció, quan la Cort Suprema de l’Índia derogà una llei provinent dels temps colonials que feia de l’homosexualitat un delicte criminal. Aquesta molt esperada decisió va atorgar reconeixement legal a la comunitat LGTBI, la qual porta lluitant pels seus drets durant un llarg temps. La secció 377 d’aquesta llei, la va introduir el govern colonial britànic de l’Índia l’any 1861. Irònicament, Anglaterra descriminalitzà l’homosexualitat el 1967.

Durant dècades, les persones homosexuals a l’Índia han viscut amb la por de la discriminació legal i el càstig i també en un pla social. La llei violava els drets a la vida, a la llibertat i a la igualtat que garantitza la Constitució a tots els indis i les indies. A tot això, Sonrisas de Bombay celebra aquest progrés i mira impacient pel seu impacte positiu en la missió que impulsa a l’Índia, que pren per objectiu garantitzar els drets als ciutadans i ciutadanes indis i d’aquesta manera, aconseguir que es deixin de patir els efectes de la discriminació i la desigualtat.

Sens dubte un gran pas que caldrà a acompanyar amb grans dosis de pedagogia social per trencar tòpics, prejudicis i altres manifestacions d’agresions i discriminacions, que condemnem en tot espai i circumstància.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús