Somriures amb futur, el documental que no et pots perdre

captura4-760x425Vols conèixer més a fons la realitat de l’Índia i l’acció que impulsa Sonrisas Bombay per combatre-la? Doncs et recomanem un documental que no et pots perdre, Sonrisas con futuro.

El documental explica les activitats que l’organització realitza conjuntament amb els ciutadans i ciutadanes menys afavorits dels slums de Bombai, amb l’objectiu que tots puguin tenir una vida digna i un futur millor. Per a Sonrisas de Bombay, l’educació és una condició imprescindible per a la seva lluita pacífica contra la pobresa. Per aquest motiu, en el documental podreu veure el cas de tres nenes estudiants: la Nisha, la Dhanashree i l’Usha.

Per una banda, el flim narra la història de la Nisha, qui va poder accedir a l’educació i assistir a un dels parvularis impulsats per l’organització. Després d’uns anys de treball, des de la Fundació s’impulsen 16 parvularis on, en aquests moments estan escolaritzats 639 nens i nenes. Així mateix, s’està informant i acompanyant a les mestres i ajudants de 10 parvularis, les quals han assumit de manera autònoma la gestió d’aquests, on estudien 244 nens i nenes més.

Per altra banda, es pot conèixer la història de la Dhanashree, l’estudiant d’educació primària de Yashodhan School, la qual va poder comptar amb una educació de qualitat gràcies al suport de Sonrisas de Bombay. Aquesta escola va patir diversos problemes econòmics i des de la Fundació es va decidir recolzar el projecte. Després d’anys de col·laboració, l’escola Yashodhan és un projecte sostenible i consolidat, que ja no compta amb el suport de Sonrisas de Bombay. Actualment, la Fundació acompanya a 65 nens i nenes de 6 a 15 anys, els quals rebran ajuda econòmica i material per a poder accedir o continuar els seus estudis d’educació primària.

Seguidament, el fundador de l’organització, Jaume Sanllorente, planteja una pregunta en el documental que fa reflexionar. Què ve després dels 14? l’educació obligatòria acaba i és més car realitzar uns segons estudis. Aquest era el cas de l’última nena, l’Usha, qui malgrat  els obstacles va poder continuar els estudis i va cursar ciències econòmiques a la universitat. A dia d’avui, Sonrisas de Bombay dóna suport a 48 nenes i nens de més de 15 anys perquè puguin cursar els seus estudis d’educació superior.

Així doncs, aquest documental, realitzat per CROPTV i emès fa un parell de mesos a La2 de TVE, mostra no només les condicions de vida de les comunitats amb les quals treballa l’organització, sinó també com l’acció contra la pobresa de Sonrisas de Bombay ha impactat des de l’any 2005, i després de més de tretze anys de treball, a la vida de més de 8.000 persones.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús