Meena, la dona que va aconseguir rescatar la seva filla d’un prostíbul

1_victima_trafico_humanoResulta difícil d’imaginar la quantitat i diversitat de situacions adverses que han de superar dia a dia les dones que viuen als slums de Bombai. Sonrisas de Bombay vol acostar-vos a elles i compartir-vos la història d’una d’aquestes dones, la Meena, qui gràcies a la seva lluita constant i a l’ajuda de Sonrisas de Bombay va aconseguir alliberar la seva filla d’un prostíbul.

Tot va començar quan la Meena, una dona de 35 anys, va acostar-se al centre de la Fundació, situat al barri de les llums vermelles de Kathipmura, buscant ajuda. En aquest barri, les víctimes de tràfic humà perden la seva llibertat i es converteixen en esclaves. Meena, en una situació de desesperació, va compartir amb Sonrisas de Bombay la seva dura història. La seva filla de dos anys havia estat retinguda en un bordell a Pune. A més, l’amo del prostíbul tenia en el seu poder la targeta d’identificació i el certificat de naixement de la seva filla. En aquesta situació, malgrat que la Meena no podia demostrar que la seva filla era efectivament la seva filla, no es va donar per vençuda. Després d’intentar tornar al bordell i contactar amb diverses persones i ONG’s, cap li va oferir solució. Però com a dona i mare decidida, es va prometre rescatar a la seva filla.

Si ella va decidir no qeudar-se de braços plegats, a Sonrisas de Bombay tampoc ho anaven a fer. L’organització va contactar amb diverses organitzacions i institucions i finalment, amb el Child Welfare Committe a Pune. Així que la Meena, va viatjar amb Sonrisas de Bombay a Pune, on van registrar la seva situació i van preparar una ordre per iniciar el rescatat. Tot i no tenir el certificat de naixement, es va aprovar l’ordre.

La missió va començar amb 6 oficials, 3 homes i 3 dones, els quals, vestits de civil, van entrar al bordell. Desafortunadament, l’amo ho va saber i va fugir. Tot i això, la policia va aconseguir detenir a dues dones involucrades en el cas. A més, els agents varen trobar la carta d’identificació de Meena, però no el certificat de naixement i tampoc la nena.

Però la investigació no va parar. Per obtenir més informació es va interrogar a les dues dones arrestades, Alisha i Tira, que varen confesar que la nena estava amb l’encarregada del prostíbul, però no van facilitar el número de contacte a la policia. Tot i això, gràcies a la cerca constant, es va aconseguir trobar un nou contacte anomenat Madhur, un home que portava 30 anys treballant amb les dones i nenes al barri vermell. Aquell home va ser de molta ajuda, va cooperar amb la policia i finalment va aconseguir el número del’encarregda. Aquest cop, sense la necessitat de començar un operatiu, la dona va deixar a la petita a la comissaria de policia.

Tot i que la nena es trobava en bones condicions, no la podien entregar a la seva mare perquè no disposava del certificat de naixement. En aquella situació, Madhur va tornar a cooperar i va buscar el certificat. Uns dies més tard, durant els quals, la menor va estar ingressada en un centre de menors, el certificat va arribar a mans d’un dels agents. L’operació va acabar i la petita es va poder retrobar amb la seva mare.

La tasca de la Fundació es tradueix en casos com aquest, tu també pots donar suport a la seva causa i aconseguir que més finals com aquest, signifiquin per a les persones més vulnerables, el principi d’una vida digne i d’un futur amb oportunitats.

Nota: Els noms de les persones involucrades són ficticis per tal de mantenir el seu anonimat

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús