L’autora

Isabel Martinez Luna, Responsable de Comunicació de Sonrisas de Bombay,  s’ha proposat com a objectiu explicar-nos una realitat força desconeguda de la ciutat de Bombai, les iniciatives socials que actualment s’estan impulsant i duent a terme a la ciutat de Bombai i a l’Índia, per avançar en matèria de Drets Humans.

Sonrisas de Bombay és una organització no governamental que lluita des de l’any 2005 contra la pobresa i pel respecte dels Drets Humans i la igualtat d’oportunitats a Bombay. Des de la cooperació al desenvolupament generen eines que promouen canvis estructurals i una transformació social cap a l’autosuficiència de les comunitats de les zones de slums, barris de barraques, de Bombai.

L’organització la va fundar, l’any 2005, el periodista i escriptor Jaume Sanllorente, després d’unes vacances a Bombai, l’any 2004, que van canviar la seva vida. Durant el viatge, va conèixer un petit orfenat a punt de tancar i va apostar per recolzar-lo. Aquesta aposta va implicar deixar la seva vida tal i com era per iniciar una lluita pacífica contra la pobresa a Bombai.
El pilar sobre el que  es va construir, i que encara sosté Sonrisas de Bombay, és el desig de treballar per un futur millor conjuntament amb les comunitats més desafavorides de la ciutat. En aquests anys l’organització ha crescut, els seus projectes s’han consolidat i ja han arribat a més de 8.000 persones beneficiàries.

Isabel Martinez Luna, Responsable de Comunicació de Sonrisas de Bombay

Vaig néixer a Barcelona el 17 de novembre de 1979. Acumulo més de 18 anys d’experiència en l’àmbit associatiu en defensa dels Drets Humans. Formo part de l’equip de Sonrisas de _MG_5556Bombay des de juliol del 2010. Soc politòloga, em vaig llicenciar l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. He treballat durant cinc anys com a responsable de campanyes i activitats de comunicació de l’associació antiracista SOS Racisme-Catalunya. Estic especialitzada en l’anàlisi de polítiques públiques en relació amb el fet migratori i la no-discriminació. També he treballat com a investigadora a la Universitat Pompeu Fabra.
Amb aquest blog volem obrir una finestra que mostri Bombai des d’una òptica diferent a la que estem acostumats. Bombai és una de les ciutats reines de la desigualtat. Aquest poc honorífic títol significa que a Bombai podem trobar grans fortunes, edificis, tecnologies punteres i ciències com la de salut molt avançades, però a la cantonada toparem de nassos amb l’exclusió, l’extrema pobresa, l’explotació, el tràfic de persones i la vulneració de drets fonamentals.
El nostre desig és que aquest espai sigui una plataforma de denúncia però que alhora mostri el debat i les iniciatives en pro d’una transformació social que s’estan duent a terme en aquesta ciutat de més de 20 milions de persones. És una realitat flagrant, per seguir amb els ulls i les orelles ben obertes, perquè la iniciativa i la responsabilitat social formen part, i amb importants dosis, de la geografia humana de Bombai.
Esperem contagiar-nos d’aquesta energia i d’aquesta acció que està viva a l’altra punta del món i de la qual, gràcies al nostre treballa amb les comunitats dels slums de Bombai, podem participar a diari. Estaré encantada de que participeu en aquest espai.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús