Autores

Vinitha Venkatraman i Isabel Martinez Luna. Aquest tàndem format per les Responsables de Comunicació de Sonrisas de Bombay, la primera des de Bombai i la segona des de Barcelona, s’ha proposat com a objectiu explicar-nos una realitat força desconeguda de la ciutat de Bombai, les iniciatives socials que actualment s’estan impulsant i duent a terme a la ciutat per avançar en matèria de Drets Humans.

Sonrisas de Bombay és una organització no governamental que lluita des de l’any 2005 contra la pobresa i pel respecte dels Drets Humans i la igualtat d’oportunitats a Bombay. Des de la cooperació al desenvolupament generem eines que promouen canvis estructurals i una transformació social cap a l’autosuficiència de les comunitats de les zones de slums, barris de barraques, de Bombai.

L’organització la va fundar, l’any 2005, el periodista i escriptor Jaume Sanllorente, després d’unes vacances a Bombai, l’any 2004, que van canviar la seva vida. Durant el viatge, va conèixer un petit orfenat a punt de tancar i va apostar per recolzar-lo. Aquesta aposta va implicar deixar la seva vida tal i com era per iniciar una lluita pacífica contra la pobresa a Bombai.
El pilar sobre el que  es va construir, i que encara sosté Sonrisas de Bombai, és el desig de treballar per un futur millor per a les comunitats més desafavorides de la ciutat. En aquests anys l’organització ha crescut, els nostres projectes s’han consolidat i ja comptem amb aproximadament 6.000 beneficiaris.

Isabel Martinez Luna, responsable de Comunicació de Sonrisas de Bombay

Vaig néixer a Barcelona el 17 de novembre de 1979. Acumulo 10 anys d’experiència en l’àmbit associatiu en defensa dels Drets Humans. Formo part de l’equip de Sonrisas de Bombay des de juliol del 2010. Soc politòloga, em vaig llicenciar l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. He treballat durant cinc anys com a responsable de campanyes i activitats de comunicació de l’associació antiracista SOS Racisme-Catalunya. Estic especialitzada en l’anàlisi de polítiques públiques en relació amb el fet migratori i la no-discriminació. També he treballat com a investigadora a la Universitat Pompeu Fabra.
Amb aquest blog volem obrir una finestra que mostri Bombai des d’una òptica diferent a la que estem acostumats. Bombai és una de les ciutats reines de la desigualtat. Aquest poc honorífic títol significa que a Bombai podem trobar grans fortunes, edificis, tecnologies punteres i ciències com la de salut molt avançades, però a la cantonada toparem de nassos amb l’exclusió, l’extrema pobresa, l’explotació, el tràfic de persones i la vulneració de drets fonamentals.
El nostre desig és que aquest espai sigui una plataforma de denúncia però que alhora mostri el debat i les iniciatives en pro d’una transformació social que s’estan duent a terme en aquesta ciutat de 20 milions de persones. És una realitat flagrant, per seguir amb els ulls i les orelles ben obertes, perquè la iniciativa i la responsabilitat social formen part, i amb importants dosis, de la geografia humana de Bombai.
Esperem contagiar-nos d’aquesta energia i d’aquesta acció que està viva a l’altra punta del món. Estarem encantades de que participeu en aquest espai.

Vinitha Venkatraman

Sóc professional des la comunicació en l’àmbit del desenvolupament des de fa més de vuit anys. Vaig començar al Times of India i he treballat a diferents organitzacions i institucions, com el National AIDS Control Organization, del Ministeri de Salut i Família de l’Índia, desenvolupant el projecte com a Directora del programa a Bombai. Autora de diferents papers i guanyadora d’ una desena de premis per les campanyes impulsades, aspiro a un real impacte i canvi social mitjançant la comunicació.

Estic molt il•lusionada d’afegir-me a aquesta iniciativa com a Responsable de Comunicació de Mumbai Smiles India. I tinc moltes ganes de participar en aquest espai i poder aportar una visió particular de la realitat social de Bombai.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús