Entrades amb l'etiqueta ‘Jaume Sanllorente’

Jaume Sanllorente anuncia l’arribada del seu nou llibre

divendres, 3/08/2018

Fa uns dies, el fundador de Sonrisas de Bombay i autor de diferents llibres, Jaume Sanllorente, anunciava a les xarxes socials que al setembre arribaria a les llibreries el seu nou llibre: “Mujeres de Bombay, La India de las más valientes”. Segons paraules de l’autor, “Un homenatge a les meravelloses dones amb les quals tinc l’honor de treballar cada dia. El 100% dels drets d’autor es destinaran a finançar els projectes de Sonrisas de Bombay“.

Així que, haurem d’esperar fins a principis del mes vinent, per descobrir què hi ha al darrera d’aquesta història que compta amb les dones de les comunitats dels slums, com a protagonistes.

La presentació oficial, sobre la qual us anirem informant, serà a l’octubre a Barcelona.

Amic i amigues, bon estiu i prepareu-vos per rebre el mes de setembre de la mà de les més valentes de l’Índia!

L’escriptor i fundador de Sonrisas de Bombay, Jaume Sanllorente, afirmà ahir a Girona “Escric per fer denúncia”

divendres, 12/05/2017

conferència 1Sota el títol, “L’escriptura com a compromís social”, el periodista i escriptor Jaume Sanllorente, acompanyat per Josep Mª Iglesias, de la Llibreria Ulyssus, va inaugurar ahir el 5è Cicle de primavera de xerrades sobre viatges que promou Biblioteques de Girona juntament amb la llibreria esmentada.

Un auditori de més de 60 persones va acollir a l’autor que durant gairebé dues hores va fer un repàs per la seva obra relacionant el contingut de la mateixa amb diferents problemes socials i la necessitat de donar-hi resposta.

Així és com l’autor afirmava “escric per fer denúncia”. Durant la xerrada va posar l’accent en la necessitat d’explorar la realitat que viuen milions de persones afectades per problemàtiques que Sanllorente tracta a les seves obres, com la pobresa extrema, l’explotació laboral o el tràfic de persones. L’autor insistia “explicar, denunciar una realitat injusta és el primer pas per combatre-la. I és que les injustícies no entenen de fronteres i les respostes a aquestes tampoc haurien de tenir-les.”

D’aquesta manera relacionava el sentit de la seva obra literària amb la tasca que porta liderant al davant de la Fundació Sonrisas de Bombay, des de fa dotze anys, per lluitar contra la pobresa. Deixant palès que el llibre, amb el qual l’organització comparteix nom, és una gran eina per fomentar la participació i el compromís amb la tasca que aquesta impulsa: millorar la vida de milers de persones als barris més pobres de Bombai.

La tercera peça de la xerrada, va arribar de l’experiència personal de Jaume Sanllorente però també de la mà del públic. En un ric debat diferents assistents van compartir la seva experiència de viatge a l’Índia i el seu pas per Sonrisas de Bombay. La visita a la Fundació els ha permès conèixer a les comunitats amb les quals treballa l’organització. Aquestes comunitats estan al capdavant de la transformació social que impulsa aquest projecte compartit. L’autor feia una crida a viatjar amb la ment i el cor ben oberts i recordava que la Fundació posa a disposició de tothom qui ho vulgui l’opció de conèixer l’altra cara de la ciutat de Bombai, la de les desigualtats i la d’una ciutadania que s’esforça per conquerir drets i oportunitats i construir una societat més justa .

En definitiva Sanllorente definia la felicitat com la necessitat de lluitar per la llibertat de totes les persones, garantint els drets de tothom, utilitzant l’accés a l’educació com l’eina estratègica per aconseguir-ho.

Vídeo-entrevista a Jaume Sanllorente i Vijay Singh

dimecres, 12/08/2015

En aquest vídeo podeu veure l’entrevista realitzada per SICOM (Solidaritat i Comunicació) a Jaume Sanllorente, President de Sonrisas de Bombay, i a Vijay Singh, jove de Bombai de 23 anys, que ha estat vinculat a l’organització durant els darrers deu anys, mitjançant diferent projectes.

Aquesta entrevista va tenir lloc el mes de juny de 2015 en motiu del desè aniversari de l’organització. Interessant document que fa un recorregut per les fites assolides i els reptes pendents en la lluita contra la pobresa i els Drets Humans als slums de Bombai. Interessant sobretot pels que no vau poder assistir a les xerrades que la Fundació va organitzar.

Més informació sobre Sonrisas de Bombay.

Sonrisas de Bombay planteja un Sant Jordi a Barcelona i Tarragona solidari amb els slums de Bombay

dimarts , 22/04/2014

 

Demà, 23 d’abril, Sonrisas de Bombay estarà al carrer a Barcelona i Tarragona proposant un Sant Jordi solidari, que aposta per la justícia social, a partir de l’exemple de les dones dels slums de Bombai, que són veritables agents de canvi social.   

Durant tot el dia estarem venent les roses elaborades per les dones de les comunitats dels slums amb les que treballem, que han participat al projecte SEED (llavor). Aquest és un projecte de formació ocupacional que entre les diferents sortides professionals que ofereix compta amb l’artesania. L’any 2013, 458 dones van participar als cursos de formació. D’aquestes, 192 van trobar feina i 8 han iniciat projectes empresarials. Aquest pas de formació, professionalització i autonomia implica molts canvis a l’hora de construir un model de societat que avanci cap a una igualtat de drets i oportunitats efectiva.

També es podran comprar o regalar els llibres d’en Jaume Sanllorente, fundador de l’organització, que expliquen la història i el projecte de Sonrisas de Bombay:

- Sonrisas de Bombay, el viatge que va canviar el meu destí.

- Más allá de las sonrisas. (llibre de fotografia)

- Sonrisas de Bombay, el còmic.

- I com a novetat , El poder de las sonrisas.

A Barcelona, l’autor estarà signant llibres al nostre stand entre les 17:00 i les 19:00 hores.

Com a novetat aquest any llancem una nova campanya per donar a conèixer el projecte de lluita contra la pobresa que ja fa més de nou anys que estem portant a terme. La presentarem el mateix dia 23 d’abril a la web, xarxes socials i a les mateixes parades de Sant Jordi.

Com a activitat inicial de la campanya convidem a la ciutadania a participar i a aconseguir de manera gratuïta els tres primers capítols de El poder de la sonrisas. Com a moneda de canvi un tweet o un post al Facebook.

§  A Barcelona , estarem a la Rambla Catalunya 105 (amb Provença). En Jaume Sanllorente signarà llibres de 17 a 19 hores.

§  A Tarragona, a la Rambla Nova, entre els carrers Comte Rius i Sant Agustí.

§  Per als més previsors o els que no puguin gaudir d’aquest dia, podeu fer les vostres compres a la nostra botiga on-line.

Feliç Sant Jordi solidari!

L’Índia: una cooperació necessària (II)

dimecres, 16/04/2014

El passat dimarts 8 d’abril, el Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona va proposar a la ciutadania un espai obert de debat i reflexió sobre cooperació. En concret sobre la cooperació amb un país tan particular i ple de contrastos i desigualtats de drets i oportunitats com és l’Índia.

Nicolás de Pedro, Investigador del CIDOB va situar el debat amb una descripció de la situació socioeconòmica del país. Un país en constant creixement demogràfic i que des de fa anys aplica una reforma econòmica que també ha implicat un creixement econòmic, el qual va arribar al seu zenit al 2010. Tot i així, malgrat una ràpida recuperació després de la crisi de 2008, des del 2010 aquest creixement es situa en un 5%. Una xifra, que encara que en termes generals pot semblar positiva, no és suficient per poder assimilar el seu creixement demogràfic.

De Pedro, subratllava que no és suficient tenir bones dades econòmiques per resoldre la situació de pobresa extrema que afecta a milions de persones a tot el país. L’Índia parteix d’un context complex amb moltes variables (econòmiques, socials, culturals, religioses, etc.) que són causa de grans desigualtats en funció del poder adquisitiu de les persones, dels nivells d’educació, de les zones (rurals o urbanes), entre d’altres.

Així doncs, l’investigador del CIDOB va destacar que el mateix país que genera més d’un milió d’enginyers a l’any té alts índex d’analfabetisme; absentisme escolar;  grups de població que pateixen malalties com la lepra, que en la gran majoria de països han estat eradicades; o un percentatge elevadíssim de la població treballant a l’economia informal.

Nadia Llorens, de la Fundación Vicente Ferrer, va centrar la qüestió en les particularitats de les comunitats que viuen a les zones rurals. Comunitats en que factors com el clima són determinants en la seva producció agrícola i en les que la religió i la cultura tenen un pes molt important. Factors, tots ells, absolutament interelacionats. La situació d’aquestes comunitats fa que el flux migratori cap a les grans ciutats sigui constant, per tant de perseguir oportunitats que sovint acaben en situacions d’exclusió en barris marginals (slums).

Llorens apuntava dos aspectes clau. D’una banda, la manca de confiança de la ciutadania en l’administració, que sovint oblida els problemes i necessitats de les comunitats més apartades i amb menys recursos. I d’altra, la necessitat d’invertir en educació perquè les comunitats tinguin més eines per buscar i exigir respostes a les seves necessitats.

Jaume Sanllorente, també va destacar la importància de garantir l’educació a tots els nivells. Va posar l’accent en que cal que totes les persones coneguin els seus drets per tal de poder denunciar vulneracions sistemàtiques i exigir que aquests siguin garantits, tal i com moltes vegades contempla la Constitució índia. Sanllorente va parlar de les particularitats de la cooperació en grans nuclis urbans, com és la ciutat de Bombai. I va introduir elements com el greu problema de la corrupció, present a molts nivells, que consolida les desigualtats de drets i oportunitats. I també, la importància del compromís polític amb les polítiques socials i de cooperació.

Per tal d’avançar en la construcció d’un model de societat basat en la justícia social, va emfatitzar la necessitat de treballar conjuntament amb les comunitats per tal de que aquests canvis tinguin un veritable arrelament social. I també, que cal concebre la lluita pels Drets Humans, com una lluita global.

La sessió es va tancar després d’un intens debat en que la ciutadania i organitzacions presents, van definir i debatre sobre diferents línies de treball clau que cal continuar per tal d’avançar en la lluita contra la pobresa i per la justícia global.

L’Índia: una cooperació necessària

dilluns, 7/04/2014

 

Demà 8 d’abril, proposem a la ciutadania de Sabadell un espai obert d’anàlisi, debat i reflexió sobre cooperació. En aquest cas, es vol centrar la mirada en la situació de l’Índia un país amb una realitat complexa. Fins fa poc tenia un alt índex de creixement econòmic, que darrerament ha entrat en retrocés. Tot i el creixement, aquest només enriqueix a un 8% de la població, fet que dibuixa una societat amb grans desigualtats d’optunitats i vulneracions de drets sistemàtiques.

Per parlar-ne des de l’òptica de la cooperació al desenvolupament comptarem amb Nicolás de Pedro del CIDOB, que oferirà un anàlisi global. Nadia Llorens, de la Fundación Vicente Ferrer i Jaume Sanllorente de Sonrisas de Bombay. Les dos entitats exposaran els reptes de la seva tasca, amb un objectiu comú, la lluita contra la pobresa, en contextos rurals i urbans respectivament.

El treball cooperatiu amb l’Índia té una llarga tradició a la ciutat de Sabadell, mostra d’una concepció global de la justícia social.

Us esperem doncs el dia 8 a les 19:30h a l’Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell. Si esteu interessats en realitzar alguna entrevista (prèvia o posterior) als ponents no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

Presentació de la novel•la gràfica “Sonrisas de Bombay”

dimarts , 27/11/2012

Quatre anys després de la publicació del bestseller “Somriures de Bombai. El viatge que va canviar el meu destí” va sorgir la idea de convertir aquesta inspiradora història en una novel·la gràfica. D’aquesta manera, Norma Editorial va unir els talents de Jaume Sanllorente, autor i protagonista de la història, i Susanna Martín, dibuixant, per a crear un còmic diferent sobre l’experiència vital de Jaume en la seva lluita contra la pobresa a l’Índia.

Ens fa molta il·lusió convidar-vos a la presentació d’aquesta novel·la gràfica, que no deixa indiferent. Comptarem amb la presencia de:

Jaume Sanllorente, escriptor, periodista i director general de l’ONG Sonrisas de Bombay

Susanna Martín, dibuixant

Presentats per: Óscar Valiente, director de Norma Editorial

Us esperem el proper dimarts dia 4 de desembre a les 19:00 a Casa Àsia (Avda. Diagonal 373, de Barcelona).

Has viatjat a l’Índia? Participa al concurs de fotografia sobre habitage a l’Índia!

dilluns, 25/06/2012

Has viatjat a l’Índia? Segur que tens fotos espectaculars que capten l’essència i la realitat del país, així que per tercer any consecutiu a Sonrisas de Bombay us proposem participar al concurs de fotografia “Un click, un somriure”.

Aquest any el tema escollit és “L’habitatge a l’Índia”. Les fotografies ens acostaran a la diversitat d’un país tan extens i heterogeni com és l’Índia, al mateix temps que seran una eina de denuncia de la vulneració de l’accés a un dret bàsic i fonamental com és l’habitatge digne.

Hi ha temps per enviar les fotografies fins el 20 de setembre. Els autors finalistes i guanyadors veuran publicades les seves fotografies al calendari 2013 de Sonrisas de Bombay. I en el cas dels darrers, rebran el llibre de fotografia “Bombay: más allá de las sonrisas” amb fotografies de Francesc Melcion i textos de Jaume Sanllorente signat pels autors.

Consulta aquí les bases i participa!

Memòria d’Activitats 2010

dimecres, 22/06/2011

El passat dilluns dia 20, Sonrisas de Bombay vam presentar la Memòria d’Activitats de l’any 2010 al Paranimf de la UB, ja que dita Universitat va voler donar suport a l’esdeveniment. A l’acte van intervenir Jordi Garcia Viña, Secretari General de la UB, Alexandra Haglund Petitbó, Directora Executiva de Sonrisas de Bombay y Jaume Sanllorente, fundador i Director General de l’entitat.

El document presentat que podeu trobar a la nova web de l’entitat www.sonrisasdebombay.org, compta enguany, amb cinc articles d’experts per aprofundir sobre temes com la lepra, l’accés als serveis sanitaris de les dones o la responsabilitat social corporativa.

A la Memòria es destaca que malgrat que l’Índia té un creixement econòmic del 8%, els seus ciutadans i ciutadanes tenen la sensació de que només creix la butxaca del 8% de la població. De fet, a aquesta ciutat amb més de 20 milions d’habitants, el 60% viu en els barris de barraques anomenats slums.

Aquest resum de les activitats presenta el desenvolupament del projecte durant l’any 2010 en els àmbits de l’educació, la sanitat, i el desenvolupament socioeconòmic i sensibilització. Així com un balanç de les xifres de l’entitat.

Durant la sessió es va destacar especialment el fet que l’any 2010 s’han posat en marxa les comissions de beneficiaris i beneficiàries que garanteixen que aquests participin en totes les fases dels projectes, fet que hem impulsat des del principi de la nostra activitat. També es va destacar que l’entitat ha impulsat un treball de camp per avaluar en quines zones dels slums d’Andheri Est és millor desenvolupar un programa d’acció integral, sense detriment dels projectes ja en actiu.

Per últim es va assenyalar que durant l’any 2011-12 es posarà l’accent en el projecte “Future smiles”, que promou l’accés als estudis no obligatoris i el projecte “Hope” d’oncologia infantil. També serà una prioritat impulsar accions i campanyes de sensibilització.

Tot plegat, en una sessió en la que el públic va poder preguntar tot allò que va despertar la seva curiositat.

És hora de fer balanç

dimecres, 15/06/2011

A Sonrisas de Bombay toca fer un repàs de les activitats impulsades durant l’any 2010 per tal de presentar-vos l’impacte i l’evolució del nostre projecte de lluita contra la pobresa a la ciutat de Bombai. Així, ens plau convidar-vos el proper dia 20 de juny a les 19:00 hores al Paranimf de la Universitat de Barcelona (Edifici Històric), a la presentació de la Memòria d’Activitats 2010.

L’acte anirà a càrrec de la Directora Executiva, Alexandra Haglund Petitbó i del Director General de l’entitat, Jaume Sanllorente, que ens presentaran el balanç de l’any i les línies dibuixades pel 2011.

Si voleu assistir, podeu reservar la vostra plaça enviant un correu a socios@sonrisasdebombay.org o trucant al 93 467 34 45.

¡Us hi esperem!