Entrades amb l'etiqueta ‘portàtil’

Portàtils low cost

dimecres, 8/12/2010

La iniciativa que avui us volem presentar generarà canvis importants en el sistema educatiu indi a partir de l’any 2011. Estem parlant que milers d’estudiants, dels nivells superiors, tindran accés a ordinadors portàtils amb un cost de 26,50€.

Ordinadors de pantalla tàctil que funcionen amb el sistema Linux i porten instal·lat de sèrie els navegadors per accedir a internet, lector d’arxius en format PDF, suport informàtic per vidoconferències, Wifi i port USB ; a més, el hardware d’aquests equips té la suficient flexibilitat per incorporar nous components d’acord amb les necessitats de l’usuari.

Aquesta iniciativa, que posa de manifest el grau de desenvolupament de la indústria tecnològica del país, ha estat liderada pel govern indi i ha implicat als millors instituts tecnològics de l’Índia, l’Institut Indi de Tecnologia i l’Institut Indi de Ciència.

A l’Índia només el 13% dels estudiants continuen els nivells superiors degut a la manca de recursos econòmics. Els portàtils low cost ajudaràn a ampliar aquest percentatge, si més no són una aposta del govern per l’educació i pel futur del país. A més, es preveu que la producció massiva d’aquests portàtils permetrà reduïr-ne el seu preu fins la xifra de 7,56€, la qual cosa farà possible que els nivells educatius inicials també se’n puguin beneficiar. Un bon exemple, oi?