Xifres, percentatges, estadístiques

Us heu fixat mai que quan els mitjans de comunicació parlen sobre La Crisi (així, en majúscules, ben grandiloqüent!) acostumen a fer-ho d’una manera abstracta, intangible, impersonal? De la mateixa manera que quan els tertulians o els especialistes debaten sobre les causes i els orígens de l’eufemística “desacceleració econòmica” sempre apel·len a la inestabilitat i a la desconfiança d’Els Mercats, que deuen ser com una espècie d’institució plural anònima de diabòlica naturalesa, culpable de tota la tristor i la desolació del planeta Terra, però sense identitat, sense rostre, sense noms ni cognoms. Un poder suprem malèfic que tot ho controla i que gaudeix d’immunitat judicial i d’un infranquejable dret a la intimitat.

El mateix ocorre quan des de la televisió, la ràdio o la premsa escrita s’assenyala amb el dit a les víctimes d’aquesta tragèdia humana i social. Em referisc a quan s’informa, amb una melodia nostàlgica de fons, sobre Els Sense Sostre, sobre Els Desocupats, sobre Els Desnonats: són persones concretes, famílies senceres, que han sigut xafades sense pietat per la bota d’El Sistema. I els seus noms queden diluïts vergonyosament sota una muntanya de xifres, percentatges, estadístiques, diagrames, infografies… Els drames quotidians que ens expliquen cada dia els periodistes sempre els protagonitzen “una de cada deu famílies”, “el vint-i-cinc per cent de la població”,”més de tres-centes-mil persones el passat mes de novembre”…

El dia 8 de març de 2012, a les 9:00 del matí, en la Plaça dels Jutjats de Torrent, Ziyad, Fàtima i els seus dos fills seran desnonats. Perdran la seua casa, es quedaran al carrer si no fem res per evitar-ho. Una sèrie de ciutadans i ciutadanes participarem en una acció de protesta. Volem formar una barricada, una trinxera solidària que impedisca que aquesta família torrentina passe a engreixar els números reals de desnonats i desnonades. Tenim una oportunitat immillorable per a dir-los als directius de Bankia que el seu marge de beneficis és inversament proporcional als principis ètics i morals que haurien de regir el presumpte Estat del Benestar (sic).

 

8 de març, 9:00, Plaça dels Jutjats (de la Llibertat), Torrent.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús