València en el mapa

“Hemos puesto Valencia en el mapa”. Ni una ni dos ni tres vegades haureu escoltat aquesta frase en boca dels diputats i portaveus del Partit Popular. És el seu argument de pes, tan recurrent com populista, per a justificar la política de “Grandes Eventos” que ha caracteritzat la gestió governamental de la Generalitat Valenciana durant els últims 17 anys: la Fórmula1, l’America’s Cup, el Encuentro de las Famílias, Terra Mítica, la Ciutat de les Arts i les Ciències… Però no ha sigut fins a l’any 2012 quan de veritat hem obtingut la projecció mundial que ens mereixíem, quan els mitjans de comunicació internacionals veritablement s’han posat d’acord per a parlar sobre la nostra terreta. Ara és quan per fi la BBC, Le Monde, The Guardian o el New York Times han explicat a televidents i lectors de cinc continents allò que s’havia d’explicar sobre el nostre benvolgut paradís mediterrani. Gràcies a l’excel·lent i impecable gestió dels nostres governents, les agències de turisme i els touroperadors no donen a l’abast. Els hostelers anuncien que estan a punt d’arribar al 115% de l’ocupació. Els restaurants d’El Palmar treballen a estall i els perxadors professionals de l’Albufera exerciten els seus bíceps més que mai (òbviament, esperonats per la revalorització publicitària aconseguida per Francesc Camps i la famosa entrevista de la Telva!). Les grues i les bastides tornen a embellir el nostre paisatge perquè torna la febre de la construcció al nostre litoral: més hotels, més apartaments, més aeroports, més sol i platja per a tothom! Per fi podem dir-ho amb el cap ben alt: ja estem en el mapa.

BBC: “Spain cuts leave Valencia’s schools in dire straits” [Les retallades a l’Estat Espanyol deixen les escoles de València en una situació desesperada]

ARTE: “Crise et corruption en Valence” [Crisi i corrupció a València]

Russia Today (en anglés) “Austerity Anger: Cops lash out at cuts protests in Spain” [La ira de l’austeritat: la policia carrega contra les protestes per les retallades en l’Estat Espanyol]

Russia Today (en anglés): “Thousands protest after police violence in Spain” [Milers de persones protesten després de la violència policial a l’Estat Espanyol]

Radio Televisione Svizzera (TV Suïssa, en italià): “Spagna, scuole al freddo” [Estat Espanyol, escoles al fred]

New York Times (Foto del dia, 17 de febrer de 2012) “Riot Police in Valencia, eastern Spain, confronted a student protesting the detention of ten people arrested on thursday during another rally against cuts in public education” [La policia antiavalots de València, situada a l’est de l’Estat Espanyol, es va enfrontar a una protesta estudiantil per la detenció de deu persones arrestades el dijous durant una altra manifestació contra les retallades en l’educació pública]

The Guardian: “Valencia police and students clash over education cuts” [La policia de València i els estudiants s’enfronten per retallades a l’educació]

Le Monde: “Espagne: violences lors d’une manifestation contre la rigueur à Valence” [Estat Espanyol: la violència durant una protesta contra l’austeritat a València]

Le Monde: “Au bord de la faillite, la région de Valence paie sa folie des grandeurs” [A la vora de la fallida, la regió de València paga la seua magalomania] 

 

2 comentaris

 • Paco Mir

  05/01/2013 0:05

  Gamberrismo estudiantil , movilizado por los jovenes expertos de las JJSS, reprimido con dureza por la policia.-
  Todo vale para intentar desbancar a Dña.Rita y al PP. pero el pueblo es soberano y cada dia ve mas claro , asi que el tortazo de nuevo para PSPV.

 • València en el mapa | Pau Alabajos

  09/04/2013 12:56

  […] el 28 de març de 2012 al blog Braços lliures i boques i mans [ara.cat] Aquesta entrada s'ha publicat en Braços lliures i boques i mans i etiquetada amb […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús