Ni passivitat ni conformisme

El dia 30 de març vaig fer un concert molt especial a l’IES Joan Coromines de Benicarló. Els alumnes de 4t d’ESO van acompanyar-me damunt de l’escenari recitant alguns versos d’Estellés, de Salvat-Papasseit, de Mercè Rodoreda… i aquells que sabien una miqueta de música, van atrevir-se a tocar algun instrument com a acompanyament dels poemes. Amb la sala d’actes plena de gom a gom, es va parlar de moltes coses, es van denunciar les retallades en l’ensenyament, els alumnes mostraren la seua solidaritat amb els estudiants de l’IES Lluís Vives, per la brutalitat policial desmesurada de la qual foren víctimes durant els primers dies de la Primavera Valenciana. De veritat que va ser molt engrescador compartir minuts d’escenari amb gent jove tan entusiasta i amb unes ganes boges de canviar les coses i treballar per una societat més justa i més digna. Òscar Coll i Pepa Àlvarez, dos dels seus professors, també pujaren a recitar i van fer una reflexió que volia traslladar-vos: els mitjans de comunicació parlen molt alegrement dels “NI-NI”, tractant de criminalitzar el jovent, oferint una visió anestesiada i passiva de les generacions que pugen. Però això és terriblement injust, perquè no parlen de les coses bones que fan, ni de les seues idees, ni dels seus projectes, ni dels seus anhels: no parlen de la glopada d’aire fresc que hi havia divendres al Coromines. Moltes, moltes gràcies, per vacunar-me amb les vostres ganes de menjar-vos el món, companys i companyes!

4 comentaris

 • Merxe Julve Esteller

  02/04/2012 16:32

  Jo vaig assistir-hi amb la meua família. Ens va donar la sensació d’estar en una illa (entre tanta merda com hi ha per ahí…) Gràcies

 • Salomé Simó

  02/04/2012 18:56

  Vam passar molt bona estona: bona música, bona poesia, bona companyia… així dona gust!! Enhorabona a tots els que vàreu participar-hi!!!

 • Enoc Altabás

  19/04/2012 13:38

  Un plaer pujar la mitjana d’edat en estos actes. Gràcies Pau, gràcies Coromines, i fins la propera! :)

 • Ni passivitat ni conformisme | Pau Alabajos

  09/04/2013 12:43

  […] el 1 d’abril de 2012 al blog Braços lliures i boques i mans/ [ara.cat] Aquesta entrada s'ha publicat en Braços lliures i boques i mans i etiquetada amb […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús