Set-cents

urna1 700 alcaldes i alcaldesses. 700 persones triades per la majoria de ciutadans i ciutadanes dels seus respectius municipis. 700 servidors públics que es presentaren a les eleccions amb un programa de govern i que compleixen amb el mandat de les urnes, la màxima expressió de la democràcia; i estem parlant dels ajuntaments, de l’administració més propera als habitants de qualsevol país, una institució de proximitat absoluta i de quilòmetre zero. Resulta que eixos 700 regidors-en-cap accedeixen a traure les urnes, com marca la llei aprovada per un Parlament que també és el reflex d’una societat amb una majoria democràtica que vol votar, que vol ser consultada sobre l’encaix de Catalunya en l’actual model d’estat. Què fa el govern espanyol? Amenaçar-los amb la presó, coaccionar-los amb sancions i inhabilitacions públiques. Per traure urnes al carrer. Per preguntar a la gent què vol. Per complir amb l’encomanda d’aquesta majoria democràtica que exigeix un referèndum. Espanya vol processar 700 alcaldes i alcaldesses, però en realitat està castigant el poble. Està pixant-los damunt als centenars de milers de persones que van dipositar la seua papereta amb el nom de cadascun d’eixos 700 servidors públics que han de complir amb la seua obligació. Que han de complir amb les seues promeses electorals, que són un contracte signat entre els votants i els representants polítics. I cal recordar que els electors votaren sabent que el referèndum formava part del programa d’aquells partits, independentistes o no, que creuen que el dret a decidir és un dret inalienable. I què fa el govern espanyol? Intenta passar per damunt de la voluntat dels catalans i de les catalanes, instrumentalitza la justícia per tal d’evitar un mandat popular. No estem parlant d’una altra cosa que d’un atac deliberat a la democràcia, d’una supressió conscient de les llibertats civils, d’un segrest constatable de la sobirania popular. No he mirat el calendari: hui és 23 de febrer?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús