El millor cafè del mercat

La pluja ha arribat a la ciutat després de 9 mesos d’absència. En un parell de dies, el Ramadà envairà els carrers de Dakar i els esperits de la gran majoria de població. Per beure un cafè a la capital del Senegal haurem d’esperar que la lluna aparegui al cel.


Amb el Ramadà, la ciutat alentirà el seu ritme i l’horari dels àpats canviarà radicalment. Milers de nois com Modou, que es dediquen a preparar i vendre cafè adaptaran el seu ritme laboral per seguir fent negoci. Treballaran abans de que surti el sol per oferir l’n’deki, l’esmorzar, després faran una llarga becaina i es prepararan per reprendre l’activitat al vespre.

El cafè Touba, a base de cafè robusta i el diarr, una espècie de Mali i Guinea, és una beguda popular. Amb el nom de la ciutat santa de la confraria dels Morids, aquest recepta de cafè té un regust a religió. Beguda abans sacralitzada i avui hiper popular, els seus consumidors li atribueixen poders energètics i de curació. Màgica o no, és si més no, una manera d’estendre els missatge i l’influència d’aquest influent grup musulmà senegalès.

A la ruptura del dejuni, Modou i el seu cafè Touba, seguiran alimentant les converses al barri dels HLM.

1 comentari

  • JoaquimCastellarnau

    25/08/2013 14:14

    I de pas, a veure si el personal interessat apren a pronunciar Senegal amb e neutra -en català oriental- en comptes de dir Sénégal. El mateix es pot dir de Londres, Balmes, Pedralbes, Sevilla, Berlin, etc. etc. sovint pronunciats amb e tancada a la castellana.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús