Irlanda en el punt de mira europeu

PER NOEMÍ CASAS

Doncs ha resultat una coincidència, però precisament engeguem aquest blog des d’Irlanda  en el moment en que estem més en el punt de mira europeu. Ja s’ha anunciat que el deute irlandès no té remei, i que la UE ha d’anar al rescat. Es parla de com el país se’n va en orris, i de com la taxa d’atur és històrica.

Amb tot això que surt als mitjans, família i amics no es deixen de sorprendre: i que feu encara a Irlanda? No passeu gana? Com s’està vivint? I jo la veritat és que no se què contestar. Com a “estrangera” treballant i vivint aquí des de fa uns quants anys les coses es viuen diferents. Sembla que la feina de moment va aguantant i encara no estem segurs de que la tornada a Catalunya serà millor. Però si que veiem com el país no és el que era. El tigre celta i el gran salt que el país ha fet en les últimes dues dècades ha mostrat les seves gran mancances i debilitats: Un govern que ha mal gestionat i ha tret d’on podia pel seu profit propi. Un sistema de seguretat social pèssim. Uns bancs en caiguda que han arrossegat a la resta d’empreses. La marxa en “estampida” de moltes de les multinacionals. Molts són els factors que han contribuït a que el país estigui on està, i cal una bona reforma per impulsar l’economia i la confiança dels irlandesos.

I mentrestant els catalans a Irlanda vivim pendent de què passarà, però també mirant de reüll a casa nostra especialment avui. Del resultat de les eleccions depèn un canvi important per Catalunya, i potser el que ens faci decidir tornar, o continuar contribuint i lluitant pel país verd, on la Guinness mai és amarga.

4 comentaris

 • Sergi Marzabal

  28/11/2010 20:23

  Certament… el que ens temem es que aqui a Catalunya encara serà pitjor….

 • Tweets that mention Irlanda en el punt de mira europeu – Ara.cat — Topsy.com

  28/11/2010 20:44

  […] This post was mentioned on Twitter by CatalansaDublin, Noemi Casas. Noemi Casas said: Irlanda en el punt de mira europeu – Ara.cat http://t.co/PZkqd0Y via @diariARA […]

 • Elisabeth Gea

  29/11/2010 15:18

  La qüestió és que la situació està malament, però crec que també ens aniria bé poder escoltar de tant en tan bones notícies…

  Així que tinc ganes d’anar seguint les vostres batalletes per Irlanda!

  Ens llegim!

 • Noemí Casas

  29/11/2010 22:07

  Sergi, vols dir que serà pitjor que a Irlanda? S’ha enfonsat moltissim tot això.. com si lo del tigre celta hagués estat un miratge diuen alguns… :S

  Elisabeth, i tant que seguirem explicant les batalletes i no nomès les dolentes. ;)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús