Montilla dimissió

PER JOSEP JUNYENT

Deu ser que avui en dia no estem gaire acostumats a veure un polític dimitir per això m’ha xocat una mica veure que en José Montilla hagi renunciat al seu escó al Parlament fins i tot abans de començar la legislatura. Més encara quan hem vist episodis ben galdosos com ara de corrupcions, comissions del 3%, crisi de govern, etc i no ha passat gran cosa entre els polítics de casa nostra.

montilla-per-terra-foto.jpg

Garantia de ...?

És ben cert que amb el PSC més de caire PSOE i menys catalanista de tota la Història, cal recordar que fins i tot es va fer campanya contra la independència de Catalunya i contra el concert econòmic, l’expresident Montilla ha portat al PSC als pitjors resultats electorals de tota la Història al nostre país. Tot i això i malgrat que l’expresident hagi entonat el mea culpa i apel-li a l’ètica i a no voler aferrar-se a la poltrona, cosa que no passa pas cada dia, trobo que aquesta dimissió és un petit frau electoral, una farsa als ciutadans socialistes que abans d’ahir diumenge 28 el van votar.

M’explico, molts dels ciutadans el van votar sabent que el PSC perdria segur les eleccions ja que totes les enquestes així ho pronosticaren (enquestes que per cert cal parlar-ne a fons, sobretot amb els errors comesos, intencionats o no, sobre Solidaritat Catalana per la independència)  i si el van votar es perquè treballi per ells al Parlament, ja sigui al govern o a la oposició. Sembla com si, tal i com ens tenen acostumats molts dels partits polítics, miri més pel seu partit polític que no pas pel país. Al cap i a la fi, més de mig milió de ciutadans l’hi van fer confiança i a la primera de canvi se’n va.

Aquí a Irlanda això encara és molt més evident, ja que en votar, votes a les persones en concret enumerant-les per ordre segons la teva preferència i a més a més pots votar a diferents partits a la vegada. Per tant l’hi estàs fent confiança a la persona en concret amb el teu vot. Tot i això, afegeixo que aquí a Irlanda la norma general també és no dimitir mai. Passi el que passi, ja pots haver embarcat el país en la pitjor crisi de la Història que aquí tampoc no dimiteix ningú.

Tornant a Catalunya, l’expresident deu estar pensant, per què coi anar al Parlament i tenir mal de caps durant 4 anys si té dret a un pagament vitalici d’un bon pessic de desenes de milers d’euros, quantitat fins i tot superior al sou del president dels nostres veïns espanyols. Aquest podria ser un dels canvis que CIU podria introduir en el famós canvi que ens espera, dimitir quan toqui i reduir despeses en ex-presidents.

6 comentaris

 • Iliona

  01/12/2010 5:31

  La meva primera reacció va ser “Bé. Encara hi ha algú que és capaç de dimitir…”. Però reconec que tens raó. On queden representats ara el mig milió de ciutadans que el van votar?
  I, la gran vergonya, és el que tots sabem: seguirà cobrant més que qualsevol president, com qualsevol treballador a l’atur. O és que ell no traballava com tots nosaltres? Quina vergonya! Si dimiteix també ha de dimitir de cobrar! Però no ho farà. I pensarà que haurà recuperat la dignitat!

 • Julià

  01/12/2010 7:15

  L’analissis penso que es correcte, pero per una persona que ha lluitat sempre per la politica i els valors socials, reninciar a fer-ho es molt doloros. Penso que aquets es el cas.

 • Cletus

  01/12/2010 9:42

  Malament si dimiteix i, malament si no dimiteix. Aclariu-vos. Montilla m’ha sorprès en més d’una ocasió, i de manera favorable. No l’he votat mai però sempre he dit que era el meu president.

 • Joan Mentres

  01/12/2010 11:18

  Totalment d’acord amb l’Illiona. Sembla que la debacle electorla tot just acaba de començar. No pot ser que l’unic argument del PSc sigui plantar cara al PP, però els 25 eligits a Catalunya pel Congreso votin sempre contra els interessos de Catalunya

 • Josep Junyent

  01/12/2010 11:22

  Trobo bé que els polítics dimiteixin quan toqui, el qual és sinònim de democràcia viva però en Montilla (i en Benach també) havia tingut altres motius per haver-ho fet quan tocava.

  Ho considero un engany electoral deixar tirada la gent que l’ha votat l’endemà de les eleccions, més encara quan es deixa el càrrec ara a una altre persona que ni tant sols va sortir escollida per vots i no es renuncia a un sou vitalici vergonyós.

  Catalunya s’ofega economicament i així seguim posant a noves persones del partit per a cobrar del país.

 • Civis

  02/12/2010 9:22

  No hem d’oblidar que en aquest pais votem a una llista, a un partit. Crec que és bo que hagi renunciat, al cap i a la fi els que han votat ho han fet al PSC i no a una persona. Ha pensat més en els que no li han tornat a donar la confiança. La qúestió es posar en dibte tot el que faci Montilla. Recordeu que Pujol també cobra un sou com a ex-president.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús