Colgats per la neu

PER NOEMÍ CASAS

DSC02174.JPG

Al centre de Dublín

Des de dissabte passat que no ens para de nevar a Dublín, i encara que a tothom li agraden les postals bucòliques que la neu ofereix al centre de Dublín no n’estem tant contents de les carreteres, de lo poc preparats que estan per afrontar situacions c0m aquestes i del caos general que es genera.

Irlanda no és un país on nevi típicament, però des de fa 3 anys que cada hivern cauen nevades serioses. Per això resulta curiós que ningú porti cadenes de neu (sense anomenar tant sols els neumàtics d’hivern) i que ni tant sols tinguem la possibilitat de comprar-ne en tot el país.

DSC02363.JPG

Les carreteres...

No netegen les carreteres. Les principals i encara gràcies. No hi ha manteniment general, és massa car. Aquest any encara no ho he vist perquè he decidit moure’m el menys possible, però l’any passat no tenien prou pressupost per tirar sal a les carreteres i tiraven sorra… Bé i sense oblidar-nos que òbviament tot el transport públic està col·lapsat, Dublín bus funciona quan li dona la gana, tres quarts del mateix pel tren i l’aeroport que obre a estones.

I així va el país! Tot just quan parlem de rescats econòmics i de la major crisi que afecta el govern, un desastre climatològic (si, és això) fa que el país entri en caos, que multituds d’empreses perdin calés, i que tot s’aturi per uns dies (o potser setmanes). I els avisos pel temporal continuen!
Seguirem informant si la neu no ho impedeix.

Etiquetes , ,

8 comentaris

 • Andrea a Dublín

  02/12/2010 19:58

  Ben dit Noemí, així va el país! Només ens faltava aquesta nevada per acabar-ho de rematar! Això serà el final!

 • Taro

  02/12/2010 23:19

  Aquests fets demostren el tarannà irlandès: una mica despreocupats.
  Ho dic perquè és el 3r any i seguim igual que el primer.

  Les empreses d’accesoris de l’automòbil no han sapigut veure el negoci que comportaria haver-se aprovisionat de cadenes. També pot ser que la despreocupació no generi demanda.

  Sempre em pregunto on collons han anat a parar tots els calers que ha fet aquest país des dels 90 fins ara. És que són molts calers els que van fer i són moltes les deficiències del país, algunes en coses molt bàsiques i senzilles com tenir 4 màquies llevaneus i unes quantes tonelades de sal. Diuen que tarda 3 semanes en arribar la sal… però coi, fa 3 anys, després de la primera nevada ja haurien d’haver demanat milers de tonelades de sal! Que no caduca!

 • Beata Salus, que amaga la cara i ensenya el parrus

  03/12/2010 1:06

  A Holanda tiren sempre sorra i mai sal. I no sera que no els nevi cada any.

 • Alícia Porcar

  03/12/2010 8:05

  Hola Noemí! A Suècia també està nevant moltíssim! I també es tira sorra, la sal només la tiren els comercos davant de la porta.
  Els trens van amb molt de retard i hi ha moltes zones on no els dona temps a llevar la neu. Això sí, duem cadenes als cotxes! no entenc com es pot conduîr sense cadenes en tanta neu…

 • Miquel Pujols

  03/12/2010 13:40

  Bon dia! Escolta’m, si ho passeu tan malament a Irlanda perquè no us en torneu a casa vostra? O feu alguna cosa productiva a banda de queixar-vos? I compte si aneu a Barcelona, que cada vegada que cauen quatre gotes la ciutat es paralitza!

 • Noemi Casas

  03/12/2010 18:20

  Hola Miquel, doncs si ens queixem és perquè hi tenim a dret com a pagadors d’impostos a Irlanda (jo ja fa 5 anys que visc aquí). I si no tornem a Catalunya encara és perquè Irlanda tot i la crisi encara ens ofereix bona oportunitat de treball (els sous són més alts, les condicions laborals millors, etc). Irlanda sobretot durant l’anomenat “Tigre celta” va atreure a moltes empreses multinacionals de serveis que van decidir establir les seves seus europees aquí. Moltes han marxat però encara en queden un bon grapat… Algun dia faré un post sobre aixo! ;)

 • Noemi Casas

  03/12/2010 18:37

  Hola Beata i Alícia, no entenc massa sobre la diferència de tirar sal o sorra. He estat mirant una mica i sembla que cada país te la seva preferència no?
  Sigui el que sigui, a Irlanda diuen que només tenen previsions de sal per 10 dies, i la gent es pregunta, i si continua nevant que?

  http://www.independent.ie/national-news/salt-supplies-for-10-days-but-not-all-roads-to-be-treated-2446648.html

  Que per cert en aquest link es pot veure una imatge de satèlit d’Irlanda i Anglaterra molt xula!

 • Beata Salus, que amaga la cara i ensenya el parrus

  04/12/2010 11:37

  Doncs resulta que la sal contamina, fa malbe els baixos dels cotxes, te el mal costum de dissoldre’s, s’ha d’anar a buscar i enmagatzemar a un lloc concret i es relativament cara, en canvi la sorra no contamina, no fa malbe res, es troba per tot arreu, no es dissol i val dos xavos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús