Eleccions a Irlanda

PER JOSEP JUNYENT

Segurament uns quants de vosaltres vau llegir que finalment a Irlanda es van convocar eleccions nacionals pel proper dia 25 de febrer. Després del deteriorament de l’estat del país de forma vergonyant, tot enganyant als ciutadans d’Irlanda i amagant-los informació (FMI, Nama, etc,…), finalment es van decidir a fer-ho.

L’actual Taoiseach (Cap del govern) Brian Cowen va dimitir com a líder del seu partit però encara segueix al capdavant del govern fins a les eleccions. La veritat és que cada cop que segueixo les notícies i programes relacionats amb política irlandesa i hi apareix en Brian Cowen em fa pena i tot de veure’l. Va ser el ministre de finances que ens va portar a la crisi i després va agafar la posició de cap de govern, sincerament no té cap ni una facultat com a líder i ben poca credibilitat.

Per altra banda el seu antecessor com a cap del govern irlandès, Bertie Ahern, a vegades fa absolutament pena. Mireu aquest vídeo és una mica més llarg que el que vaig veure a les notícies el dijous a RTE. Sobretot quan la dona l’hi diu: “Shame on you” (T’hauria de caure la cara de vergonya) i ell el primer que diu és que la dona, com altra gent, busca protagonisme per sortir a la televisió! Vergonya absoluta. Ell, la seva permissivitat amb els bancs i constructores, són els principals responsables de la crisi que està patint Irlanda i encara surt amb aquestes. Amb un país amb més dignitat aquests polítics faria temps que estarien al carrer.

El que també és patètic és quan l’hi pregunten a la darrera pregunta quina és la cosa que creu que hauria d’haver fet o haver deixa de fer durant els 34 anys que ha estat en actiu a la política (després de la tempesta es retira amb una mega pensió) i a banda de dir rucades, acaba dient que volia haver construït un estadi nacional ja que el Qatar en té tants. Amb la mega recessió que tenim i encara ens ve amb aquestes…

Pel que sembla i diuen les enquestes Fiana Fáil (Fail total) passaria dels 77 seients als 16, jo la veritat es que no en tenc com algú encara els pot votar. Sembla que el guanyador pot ser que sigui Fine Gael i els segons Labour.

dearfiannafail.jpg

Porto més de sis anys vivint, treballant i estudiant a Irlanda i malauradament, si no és que em canvio a la nacionalitat irlandesa, no puc votar tot i estar pagant taxes i rebre les conseqüències dels mals governs continus a Irlanda. Només puc votar a les eleccions locals (no tenen cap poder) o a les Europees. Bé, sigui com sigui, faré el que pugui per a que la gent qui conec, vagi a votar i ho facin de manera informada.

6 comentaris

 • Pere Franch

  01/02/2011 23:37

  Noemí o Josep, felicitats pel blog. M’interessa l’article, però veig que hi anuncieu un vídeo i no hi trobo l’enllaç. M’agradaria veure’l. No sé si és el meu navegador…

 • Sir William Temple

  02/02/2011 18:00

  A mi l’altre dia quan sortia del Tesco un tiu ben vestit em va donar un fulletó i em va dir “I will appreciate your vote”, era el Joe Costello, diputat laborista per la circumscripció Dublin Central. A Irlanda els polítics s’han de guanyar el vots personalment.
  Per cert, també pel Partit Laborista i la mateixa circumscripció es presenta la germana bessona de l’Anna Simó http://www.labour.ie/aineclancy/

 • txcat

  02/02/2011 21:55

  Sabieu que si catalunya s’independitza d’espanya segons el dret dels tractas i succeció d’estats haurá de negociar els tractats internacionals com els de la UE i en aquell cas es necessita el consentiment de espanya i del resta de paisos perque l’atmissió e per unanimidad si no vaig malament per l’article 49 del T. de Lisboa i per tant Catalunya podria no estar a al aUE si espanya es nega a que entri

 • Josep Junyent

  04/02/2011 20:32

  Pere perdona per haver-me despistat en no posar el video, el pots trobar aquí:

  http://www.youtube.com/watch?v=nYTa81JdDfo

 • Noemí Casas

  05/02/2011 10:45

  Josep, he afegit el link del video en el text. :)

 • Pere Franch

  14/02/2011 8:53

  Efectivament, la reacció de Bertie Ahern és lamentable. Gràcies pel link!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús