On són els humans?

PER JOSEP JUNYENT

Durant molts anys ens hem preguntat com podia ser que la societat alemanya hagués acceptat tant fàcilment els camps de concentració Nazis amb les tortures i matances. El dilluns gràcies a Wikilieaks, vam veure confirmats els abusos a Guantánamo, en molts casos perpetuats a innocents. Retenint persones humanes indefinidament i sense judici.

He deixat passar uns dies per escriure aquest post. Ja és dijous i tot segueix igual. Res de res. És que ja ni ens immutem? Com ens hem tornat els humans? És que els Estats Units poden fer i desfer el que vulguin i a qui vulguin? És que ja considerem normal l’anormal? On hem anat a parar? On és la nostra humanitat?

Gu.jpg

D’ aquí a 60 anys, el que quedi del que ara anomenem humans, possiblement a les escoles es preguntaran com és possible que vam arribar a permetre això. Fins i tot, el que ens creiem que havia de salvar el món i que va ser anomenat Premi Nobel de la Pau abans de fer absolutament res, segueix sense tancar Guantánamo.

A mi no m’enganyen, l’Obama pre-electoral i l’Obama president no són pas el mateix. Tantes promeses i tanta cantarella, tanta esperança enviada a norris. Als Estats Units, no importa qui mani Republicans o Demòcrates, a la hora de la veritat, en els grans temes, no hi ha quasi diferència. Us sona això amb el PP i el PPSOE a cal veïns espanyols?
Companys, ens han clavat un bon gol entre les cames amb l’ ús del terrorisme com a excusa. Abusos, supressions de llibertats i drets arreu, tot amb la força de la por als ciutadans. Ai l’as, i el que ens queda per veure!

Ja ho diuen, pels seus gestos els coneixeràs. Anem amb compte i alcem la veu, abans que no sigui massa tard.

2 comentaris

 • Edu

  08/05/2012 23:25

  els Terroristes son aqui…!! … i ara abandoneu tots els vostres drets i calleu una estona…

  Ja ho diu el Rudy Giuliani:
  https://www.youtube.com/watch?v=vSk4SUpWVuY

 • Nahfizah

  12/08/2012 4:48

  Si algfa te9 ganes de treballar per l’autodeterminacif3 dels Paefsos Catalans que s’apunti a la Plataforma pel Dret de Decidir i l’arreli al seu teritrori.A nivell local i nacional, els d’esquerres ja anirem bastint tambe9 la unitat popular per ser me9s gent que vulgui avane7ar cap a la independe8nciaSalut

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús