Entrades amb l'etiqueta ‘Carta al PResident de la Generalitat’

Carta al Molt Honorable President Mas

dimecres, 5/01/2011

PER JOSEP JUNYENT

Molt Honorable president Artur Mas,

Visc a Dublín des de fa uns quants anys i aquí per Nadal només ens arriba el Pare Noel. No vaig escriure al Pare Noel irlandès, ni tampoc als reis mags d’Orient que venen aquesta nit, ja que fa molts anys que vaig deixar de creure en els reis (més encara quan el dia de Nadal fan un discurs demanant mesures contra la crisi). No deu pas saber que amb tot el pressupost de la família reial prou que serviria per tapar molts forats de la crisi del país. Per tant, l’hi escric a vostè com a màxim representant del meu país, ja que segurament hi podrà fer més que no pas en Pare Noel.

Aprofito l’avinentesa d’aquesta carta per a felicitar-lo per haver estat investit ja com al 129è president de la Generalitat de Catalunya. Espero i desitjo que el país estigui en bones mans. No es preocupi, no l’hi demanaré pas res. Fet i fet, sóc prou conscient que el nostre Parlament poca cosa pot fer i és més aviat un Parlament de fireta, car el que aquí decidim, els nostres veïns, per les bones o per les dolentes, ens ho treuen. Principalment escric per veure si vostè em podria respondre una pregunta que fa temps em té intrigat:

Mai he entès com un president del govern de Catalunya vol aspirar a ser president d’una regió constantment maltractada i no pas d’un estat europeu com tots els nostres veïns d’Europa. Un estat respectat i no pas una regió marginada tal i com vivim ara. Un estat on el seu president podria anar pel món orgullós de representar un país lliure i no pas com ara que ha d’anar pel món amb la llosa de ser el màxim representant d’una regió que pertany a un estat el qual dia rere dia fa els impossibles per a que la seva nació i llengua desapareguin. Tenim un Parlament de pa sucat amb oli vaja. No n’està fart que el que nosaltres els catalans decidim, els nostres veïns espanyols ens ho prenguin? És que vostè també vol passar a la història com un president més del nostre país, mesell i fidel als que ens maltracten pel sol fet de ser catalans?

Si vostè em pogués donar algun motiu amb cara i ulls per a seguir pertanyent a aquesta Espanya maltractadora, estaria ben content. Porto molts anys pensant-hi i no n’he trobat mai cap. De fet, com més anys passen més clar tinc que l’únic camí és la independència. Com més anys porto vivint fora de Catalunya, més clar tinc que l’autodeterminació de Catalunya és l’únic que ens pot salvar de desaparèixer com a poble.

De debò, l’hi agrairia una resposta al meu dubte i també de si em pogués dir si vostè te la intenció de seguir permetent que els nostres veïns espanyols ens segueixin prenent el pèl i els diners, o bé posarà Catalunya on l’hi pertoca. Quan va prometre el càrrec de president ho va fer jurant fidelitat al poble de Catalunya, jo l’hi hagués aconsellat prometre retornar la dignitat al nostre país, ja que fa 3 segles que l’hem perduda com a poble. Per si de cas no se n’adona, la única manera de recuperar la dignitat com a país és retornant-li la llibertat, és a dir, amb la independència.

Cordialment,

Josep Junyent

senyera-2014.jpg