Entrades amb l'etiqueta ‘INTERNACIONAL’

De què acusen a Julian Assange?

dimarts , 7/12/2010

PER NOEMÍ CASAS
I seguim amb l’actualitat vista des de l’estranger, aquest cop amb una d’internacional.

Un altre cop mirant la premsa internaci0nal, espanyola i catalana, sobta com son molt pocs els mitjans que ens donen més llum al cas de la captura de Julian Assange, fundador de Wikileaks. A gairebé tot arreu se’ns explica que se l’acusa de delictes de violacions i agresions sexuals (i  ens preguntem quina relació té això amb la seva Web?).

Doncs resulta que la cosa no sembla tant clara, tal i com apunta avui mateix Vilaweb (Una acusació confusa). Sembla que el que per a Suècia es tracta d’un cas d’abús sexual, fora d’aquest país no tindria cap penalitat. Concretament dues dones van presentar denúncies contra ell per haver tingut sexe consentit però sense condó, i això pot ser una ofensa a Suècia que no tindria validesa arreu més. Amb aquesta excusa el país va ordenar la seva ordre i captura, i avui Assange passava a disposició judicial. Caldrà veure ara com s’aguantaran aquestes acusacions.

Algunes fonts (en anglès) sobre les acusacions:

www.crikey.com.au
http://liberalconspiracy.org
http://georgewashington2.blogspot.com/
www.aolnews.com/

No creieu que se’n amaga alguna cosa? Aquest home fins i tot pot ser extradit a Estats Units on el podrien jutjar per les seves lleis.

Per cert, a la revista Time es pregunten si Assange serà el seu personatge del 2010.