Entrades amb l'etiqueta ‘SANT PATRICI’

Els leprechauns invaeixen Dublín

divendres, 18/03/2011

PER NOEMÍ CASAS:

St Patrick’s day és el dia per excel·lència de tot allò irlandès i ahir tota Irlanda es va vestir de verd per celebrar-ho. A Dublín, la principal activitat és la parade (una desfilada amb vàries comparses), però també s’organitzen concerts, espectacles de carrer i altres activitats relacionades amb allò gaèlic.

parade.jpg

FONT: www.rte.ie

RTE assegura que ahir més de mig milió de persones hi eren a Dublín per veure la parade. Jo vaig anar i  vaig tenir la sensació de que hi havia menys gent que d’altres anys (la crisis?) i suposo que no devia ser pel temps ja que almenys no plovia. La veritat és que no hi he estat en celebracions de St Patrici a altres llocs, però a Dublín el que realment es sorprenent és veure tota la gentada al carrer, vestits de verd, amb el típic barret de leprechaun. A més aquest any vaig veure que hi havia moltíssims turistes, sobretot americans que no es volien perdre la festa a la seva mare pàtria (i això dels americans gairebé és tema per un altre post).

Desprès de la parade els més culturals (i les famílies) van a veure els concerts o les activitats que s’hi fan, però la gran majoria es dirigeix als pubs que aquest dia estan que no cap ni una agulla. Guinness, Heineken, Smithwick’s, i també una cervesa verda pels turistes, són les begudes estrella. No ha discussió de que St Paddy’s es el dia en que més es consumeix alcohol al país (i a tot el món?). Tal i com publica el nostre company català a la revista Liffey (en català): gairebé un terç de treballadors irlandesos no aniran a la feina degut a la ressaca.

tn_st-patrick-300x225.jpg

FONT: www.turismito.com

Aquest també és el dia en que tothom vol ser irlandès. De fet és una de les celebracions més patriotes que he vist mai. Suposo que seria com si l’11 de setembre tothom sortís al carrer amb la senyera pintada a la galta i la barretina posada. En la línea d’això RTE publicava aquesta setmana les 10 raons per les quals han d’estar orgullosos de ser irlandesos. M’encanta la raó núm. 6  de les galetes  i la núm. 10 de la moda irlandesa (!?), si visquéssiu aquí veuríeu que precisament la moda no és un dels seus forts.

stpaddysm-1-.jpg

FONT: www.travelinireland.com

Us deixo amb alguns links sobre St Patrick’s:

Web del festival de St Patrick’s a Dublín (les activitats programades continuen fins el cap de setmana)

El dia de St Patrici (a la viquipèdia)

St Patrick’s day (web turística)