Entrades amb l'etiqueta ‘SIX NATIONS’

Comença el “Six nations”

dissabte, 5/02/2011

PER NOEMÍ CASAS

Aquest cap de setmana ha començat el torneig de rugbi Six nations, on hi participen Irlanda, Anglaterra, Escòcia, Gal·les, Itàlia i França. És un dels esdeveniments més importants del rugbi europeu, a nivell de la Champions de futbol pel que fa al seguiment dels fans.

Irlanda és un país de rugbi, tal i com ens diuen els anuncis de la Guinness i el ambient que es genera al voltant dels Six nations és realment espectacular. Els pubs a vessar, tant si l’equip nacional juga a casa com a fora. I durant el cap de setmana en que toca partit a Dublín, realment el centre es col·lapsa amb fans locals i visitants. Per exemple el dia que ve Escòcia o Gal·les a jugar,  et trobes per tot arreu grups de nois amb les típiques faldilles (el kilt).

This is rugby country.jpg

L'anunci de la Guinness

Els grans favorits del torneig sempre solen ser Anglaterra, França i Irlanda, i per tant els irlandesos sempre van en contra d’Anglaterra i França. Els primers per la seva rivalitat històrica, encara latent al país ja que no fa tants anys que es va acabar la guerra. I els segons, perquè generalment als irlandesos no els hi agraden els francesos (i encara molts anomenen l’episodi del passat Mundial de futbol en què Thierry Henry va fer un gol amb la mà, deixant així fora la selecció irlandesa).

Malgrat les rivalitats, aquí el rugbi és una afició molt tranquil·la i cordial. Gairebé mai s’escolten incidents, tot i partits amb tanta tensió com un Anglaterra-Irlanda. És impressionant com al final del partit, sigui qui sigui el guanyador, tothom beu com germans al pub. En la meva opinió, el rugbi, pel seu esperit d’equip també aporta un ambient diferent en comparació amb esports tant competitius (i individualista sovint) com el futbol.

Pel qui no hagi vist mai rugbi, realment els recomano de veure algun dels partits en qualsevol pub irlandès (que segur que l’emeten). Les regles son prou senzilles i la dinàmica del joc és molt més entretinguda que al futbol (hi passen més coses per així dir-ho).

Aquest és el calendari del Six nations:

6nations2011calendar.jpg

Avui tothom animem a Irlanda!