El Sí ha de ser l’element gràfic principal de Junts pel Sí

sí

Quan queden menys de dos mesos per les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, gairebé totes les candidatures tenen clara la seva imatge corporativa, és a dir, el logo, els colors, la tipografia, etc. Vaja, tot allò que constitueix la marca que els identifica i els diferencia de la resta dels seus competidors electorals. A dia d’avui, només desconeixem com serà la imatge de la candidatura Junts pel Sí – formada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes – que té com objectiu assolir una majoria absoluta que legitimi la lectura dels resultats com un Sí a la independència de Catalunya. En paraules de membres de Junts pel Sí “les eleccions del 27S són el referèndum que l’Estat espanyol no ens ha deixat fer”.

Així doncs, tenint en compte la importància d’aquests comicis per l’esdevenir del nostre país, em prenc l’humil llicència d’apostar fort per l’opció que considero la més intel·ligent racionalment i emocionalment parlant. Al meu parer, la imatge corporativa de Junts pel Sí ha de tenir el Sí com element principal. Per què?

Si el 27S és per “Junts pel Sí” un referèndum, cal que la candidatura transmeti amb total normalitat que es tracta d’un plebiscit. I en un plebiscit se sol defensar o bé un Sí o bé un No. Com que aquesta és la llista del Sí és lògic que en tots els recursos gràfics el Sí sigui el símbol i element predominant. Per exemple: la butlleta de vot ha de ser un Sí, la cartelleria ha de jugar amb el Sí, el marxandatge també s’ha de centrar en el Sí..

No té cap mena de sentit centrar la imatge gràfica de la campanya en la marca “Junts pel Sí” perquè no hi ha temps material perquè es consolidi en l’imaginari col·lectiu i perquè es tracta d’una marca que – a priori – no tindrà recorregut en el temps. Es tracta d’una nova marca política o d’un “artefacte electoral per un moment excepcional”?

Perquè el Sí és un element positiu i potentíssim, cohesionador i aglutinador que sempre ajuda a sumar. Els elements optimistes són magnètics. Això ho sap molt bé la coalició d’ICV-Podemos que ha inclòs el Sí en el seu nom Catalunya Sí que es pot. Seria un error garrafal per la llista del Sí deixar-se prendre l’element que li dona sentit de ser i existir.

En resum, volem que el 27S sigui llegit com un referèndum? La resposta és un…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús