Castells a Berlín

El 9 de novembre de 2012, el dia que es complien 23 anys de la caiguda del mur de Berlín, es va publicar aquest vídeo impulsat per Vicent Partal, Miquel Calçada, Salvador Cardús i Ramon M. Piqué. És una de les moltes iniciatives que darrerament han sortit de Catalunya per explicar al món les aspiracions independentistes d’una part de la seva població. El vídeo, subtitolat en castellà, anglès, alemany i francès, vol fer una analogia sobre l’enderrocament dels murs que fan possible l’opressió.

[youtube hpS0SCDgipw nolink]

Posteriorment la Generalitat va acordar que el referèndum per a la independència de Catalunya tengui lloc el 9 de novembre de 2014, i aquesta coincidència de dates va fer que la simbologia del mur de Berlín cobràs més rellevància.

Aquest cap de setmana una colla de castellers de carn i ossos reivindicaran davant milers de berlinesos el dret a decidir dels catalans. Diumenge que ve a les 12h del migdia 150 membres de la colla dels Xics de Granollers aixecaran un castell a Alexanderplatz. La iniciativa, promoguda per Òmnium Cultural i organitzada pel Casal Català de Berlín, tindrà lloc simultàniament a set capitals d’Europa: Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Barcelona.

La de diumenge no serà l’única exhibició. Els Xics de Granollers faran una primera aixecada dissabte a les 18h al parc central del Carnaval de les Cultures (punt vermell del mapa al final de pàgina), que comença demà a la capital d’Alemanya. El Carnaval de les Cultures (KdK) és un festival de carrer que se celebra cada any des de 1996 i que amb el temps s’ha convertit en una de les cites més importants dins el calendari anual d’activitats a Berlín.

Durant els pròxims 4 dies l’espai públic es transforma en un punt de trobada de l’immens mosaic de cultures que conviuen en aquesta ciutat. A cada racó del districte de Kreuzberg, el barri on tot és possible, es pot trobar música en viu, teatre, dansa, parades de productes típics i manifestacions artístiques de la naturalesa més diversa que apropen la multiculturalitat als centenars de milers de visitants.

[vimeo 78334681 nolink]

Des d’una de les prop de 400 paradetes que durant els pròxims 4 dies substitueixen el trànsit habitual als carrers adjacents de la plaça Blücherplatz, el Casal Català oferirà informació de caire turístic i explicarà als visitants tot allò relacionat amb la cultura, la llengua i, també, la situació política que viu el país (l’estand estarà situat a la zona indicada al mapa amb la fletxa blava).

Font: Casal Català de Berlín

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús