La tomatina arriba a Califòrnia

La tomatina, la famosa festa del municipi valencià de Bunyol en què els participants es llencen tomates entre ells, ha inspirat dos nois de Seattle a deixar les seves respectives feines per crear una franquicia de tomatines arreu dels Estats Units amb el nom Tomato Battle (batalla de tomates). Al juny van fer la primera a Colorado en un poble de muntanya, i segons sembla va ser un èxit. Avui el Contra Costa Times informa de que l’u d’octubre en faran també una al nord de Califòrnia, concretament a la ciutat de Pleasanton situada a uns 40km de San Francisco.

Els organitzadors han previst aquestes tomatines a l’americana com un dia sencer d’entreteniment on no hi haurà no només la obligatòria “batalla de tomates”, sino també cervesa i una pila de grups de música en viu que s’aniran eliminant per votació popular. El preu de la festa, com era d’esperar, reflecteix aquesta oferta d’activitats ja que costa $60 dòlars. A la web aclareixen a la gent preocupada pel balafiament de tomates que només n’utilitzen de caducades o mig podrides que s’haurien de llençar de tota manera.

La iniciativa està tenint tant d’èxit que ja tenen una altra Tomato Battle programada a Califòrnia, a les afores de Los Angeles, aixó com unes quantes més a Dallas, Seattle i Atlanta.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús