Picasso al Museu de Young

L'entrada del museu de Young

Aquest és l’últim cap de setmana per veure l’exposició dedicada a Picasso al Museu de Young. Són una centena d’obres de la col·lecció permanent Musée National Picasso de Paris, que els hi ha cedit mentre fa renovacions fins al 2012.

San Francisco no té gaires museus, però entre ells el de Young és probablement el més interessant i agradable de visitar ja que es troba al mig del Golden Gate Park. Des del punt de vista arquitectònic és un dels pocs edificis realment moderns de la ciutat, i té una torre amb unes boniques vistes de le ciutat. L’edifici original va haver de ser derruït després del terratrèmol del 1989 i fou acabat de reconstruïr el 2005. Les exposicions d’aquest museu sempre solen tenir molt d’èxit i provoquen llargues cues, com ara l’exposició d’art impressionista i post-impressionista de fa uns mesos on era impossible no topar-se amb el colze d’una altra persona cada tres segons.

Si bé aquesta exposició de Picasso no em va impressionar massa, potser perquè és un artista que ja tinc molt vist d’altres museus, tot i així vaig disfrutar de la visita. L’exposició conté algunes peces interessants, com ara una escultura feta amb el seient i manillar d’una bicicleta. Però el que val més la pena és comparar la sèrie de retrats d’unes quantes de les seves amants, Marie-Thérèse Walter, Dora Maar, Fernande Olivier, Olga Khokhlova, Françoise Gilot, i potser me’n deixo alguna. És una llàstima, però, que ja que el museu té un fons boníssim d’art africà no se’ls hagués acudit fer una petita comparativa d’algunes de les obres cubistes de l’exposició que realment recorden mascàres africanes.

En tot cas, recomano a qualsevol que visiti San Francisco de no visitar només el MOMA que és troba al centre de la ciutat i és l’aposta museística segura, sinó també aquest museu on segurament trobaran alguna sorpresa agradable a la col·lecció permanent o a les exposicions temporals.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús