Més de 6.000 flors per la Pau a Lleida i Girona

La campanya Jardins per la Pau, permetrà que milers de flors artesanals, fetes per escolars d’infantil i primària amb materials reutilitzats, brotin a les escoles i al carrer. Jardins de creativitat que permetran a milers d’alumnes dir, un cop més, que la pau avui és més necessària que mai i que, com les flors, cal cuidar-la tot l’any perquè no es marceixi.

 

En les setmanes prèvies al DENIP, la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme, la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i els ajuntaments de Girona i Lleida hem treballat a 26 centres educatius (12 a Lleida i 14 a Girona) la Pau des de dos vessants: l’artístic, pel que fa a la construcció de plantes i flors per a fer un jardí, a on els pètals i fulles ens parlin de Pau mitjançant missatges o dibuixos, i d’educació en valors, a través de formacions, tallers i dinàmiques als centres escolars.

Les dinàmiques que es fan a les escoles van a càrrec d’alumnes dels cicles formatius de diferents Instituts, que prèviament han rebut formació per part de les Coordinadores de Girona i Lleida.

El dilluns 30 de gener, coincidint amb el DENIP, de les 11 a les 12h del matí es realitzarà un acte de cloenda de la campanya carregat d’activitats. A Lleida, al costat de la glorieta dels Camps Elisis, plantarem el Jardí per la Pau amb alumnes de 1er i 2n de primària, jocs i danses infantils i lectura del manifest. A Girona, al Parc del Migdia, plantada del Jardí per la Pau, espectacle teatral i lectura de manifest. 

Les Coordinadores de Lleida i Girona, més a prop

Després de compartir l’any passat el projecte internacional ‘Paraigües per la Pau’, Girona i Lleida han impulsat aquest cop un projecte propi. Jardins per la Pau combina educació en valors i expressió artística. Entenem que l’Educació per al Desenvolupament és l’eina per impulsar un canvi en els valors i les actituds en les societats del Nord amb l’objectiu que  desenvolupin capacitats per a transformar les estructures que perpetuen les injustícies socials, tant al Nord com al Sud.

Treballem conjuntament Pau, Drets Humans i Cooperació com a elements indissolubles que aglutinen accions de naturalesa diversa que tenen com a objectiu comú la justícia social.

Per ampliar activitats del DENIP a Lleida, cliqueu aquí o telefoneu al 973 268 278

Per ampliar activitats del DENIP a Girona, telefoneu al 972 219 916

Per més informació podeu consultar el blog http://jardinsperlapau.wordpress.com

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús