Sumar per seguir treballant per la justícia social

Des que, a finals de 2011, fèiem arribar al teixit ciutadà la campanya “Estalvia’t injustícies, inverteix en valors” les mostres de suport variades i plenes de creativitat ens arriben cada dia. Creix també el nombre d’amics i amigues de la Coordinadora que fan una aportació periòdica a les activitats que des d’aquí impulsem. Toca apostar per la sinergia, pel que ens uneix. Fer més xarxa que mai perquè la justícia social, aquí i al sud, no passi per la piconadora de les retallades.

#amblaCoordi

Enfront les dificultats creixents, i davant les continues retallades de les administracions (Paeria, Diputació de Lleida, Generalitat, i govern central) les organitzacions i els moviments socials apostem més que mai pel treball conjunt, sota el paraigua de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

Ens acostem a la ciutadania, i també a tantes entitats que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social a Lleida. Organitzacions que també veuen com minven els seus recursos mentre, paradoxalment, creix el nombre de persones que en són usuàries. Mentre les administracions, de forma imprudent, es desvinculen de moltes de les seues responsabilitats, són nombroses les entitats que, fent xarxa, fan amb fermesa una feina ara per ara del tot indispensable: donar caliu i treballar per la dignitat de totes les persones. L’Assemblea de la Coordinadora, conscient més que mai que les causes de la pobresa global són idèntiques, aquí i en qualsevol altre indret del planeta, ja treballa de la mà amb la Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Caritativa i Social i amb la Federació Catalana de Voluntariat Social per esborrar fronteres imaginàries entre els (mal)anomenats tercer i quart món.

Per molt fosc que ens el vulguin fer veure, seguim creient que el futur l’escriurà la ciutadania.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús