On ens porta l’Apartheid sanitari

Amb l’excusa del turisme sanitari, el govern estatal vulnerarà, a partir de setembre, el dret de centenars de milers de persones a la pròpia salut, reconegut per l’encara vigent Llei d’Estrangeria. La reforma ja aprovada suposa una vulneració greu dels drets humans i estigmatitza encara més les persones migrades assenyalant-les com a causants d’una part del dèficit del sistema sanitari. Les dades, però, diuen que les persones migrades a l’Estat espanyol van al metge la meitat que els autòctons i que la seua despesa sanitària representa només un 4,6% del total. L’any 2009 només el 7,3% d’intervencions quirúrgiques a Catalunya es van fer a pacients estrangers.

Restringir l’accés a la sanitat a una part de la nostra societat no és una mesura econòmica, sinó una tisorada, en tota regla, a un dret fonamental inclòs a la Carta Internacional dels Drets Humans. Una tisorada inhumana i ineficaç que, de nou, discrimina les persones que més estan patint la crisi i alimenta un discurs xenòfob.

Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida (integrada per 36 entitats)

Més info:

L’excusa del turisme sanitari

#sanidadparatodos: nuestra oportunidad para frenar el apartheid sanitario

Said, “un ilegal”

“Trato personas, no asegurados”

Médicos objetores: dispuestos a atender a los inmigrantes sin tarjeta sanitaria

Más colapso en las urgencias, que atenderán a 500.000 inmigrantes sin tarjeta sanitaria

Cáritas pide que se vote en contra de la reforma sanitaria porque “viola las obligaciones éticas de los profesionales de la salud”

Algunes conseqüències de les #retallades en sanitat

Las consecuencias de negar la sanidad al inmigrante irregular

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús