La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida segueix, malgrat tot

Malgrat els esforços realitzats per incrementar les fonts de finançament privat, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida es veu obligada a reduir dràsticament l’equip tècnic que hi treballa, que passarà de 4 persones a una el proper 1 de març.

Els incompliments dels compromisos contrets per la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), ens obliguen, per responsabilitat, a prendre aquesta mesura. A data d’avui, la Coordinadora no ha rebut ni un euro dels 119.000 que consten al conveni 2012. Per aquest motiu, la Coordinadora ha hagut de funcionar durant tot el 2012 i el que portem de 2013 sense rebre cap ingrés de l’ACCD. Cal remarcar, a més, que hi havia el compromís signat de fer-ho a la bestreta, o sigui, avançant els diners abans de la realització de l’activitat. Tot i això, amb l’austeritat que sempre ha marcat la nostra trajectòria i fent mans i mànigues, hem impulsat a les comarques de Lleida en els darrers anys en línies com la participació, la comunicació i difusió, la sensibilització i el suport a les entitats.

De nou contemplem com l’administració trasllada a la societat civil la responsabilitat d’avançar els recursos necessaris per mantenir una activitat que seguim pensant que esdevé més necessària que mai.

L’incompliment de l’ACCD esdevé encara més greu si tenim en compte que el conveni amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida representa l’única partida que destina a les nostres comarques, en concepte de “suport a les capacitats”. Un “suport” que, per ara, hem perdut, i que obliga a replantejar la tasca que, des del 1994 i al costat de tantes entitats i moviments socials, hem empès sota el paraigua de la Coordinadora.

Reduïm en 3/4 parts l’equip tècnic, però SEGUIM.

Amb les premisses de sempre: fer xarxa per caminar cap a la justícia social. Hem comprovat que no es pot confiar en els compromisos dels poders públics. Però, lluny d’ensorrar el projecte de la Coordinadora, estem convençudes que aquesta constatació ens farà créixer. Perquè perdem suport institucional, però ens queda el bagatge més important, la ciutadania. Fet aquest pas enrera, en podrem seguir fent molts més endavant, si cap encara amb menys lligams. Ens podran deixar sense finançament públic, però l’energia i el caliu ciutadà no només els mantenim intactes, sinó que van a més.

Amb aquests ingredients, i amb el necessari suport de les empreses del territori, tenim la base necessària per reinventar-nos, enfortir-nos, i seguir aportant el nostre gra de sorra perquè la sinèrgia, la suma i el treball en xarxa, ens permeti acabar amb l’atropellament als drets socials que estem patint aquí i arreu.
Seguim. Ens podeu trobar, com sempre, al c/Doctor Combelles 11 de Lleida.

Assemblea de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida (integrada per 35 entitats)

Us podeu fer amics/gues de la Coordi aquí

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús