Winter’s Bone

Winter's Bone 1.jpg

Una familia desestructurada. Un pare empresonat per cuinar i traficar crack. Una mare absenta mentalment i una noia de 17 anys, Ree Dolly (Jennifer Lawrence), forçada per la situació a tirar de la familia i cuidar de dos germans menors. Debra Granik ens situa en terra hostil, en les desamparades muntanyes Ozark, a Missouri, on la llei l’imposen els clans familiars. Un agent de la condicional visita la barraca dels Dolly i avisa a la jove que el seu pare no ha comparegut al jutjat i que si no ho fa aviat li embargaran la casa. Davant la incapacitat de la mare i els germans petits de respondre, Ree s’embranca en una odissea entre clans de camells i malfactors en busca del seu pare.

Winter’s Bone retrata l’america profunda i marginal que tant s’allunya de l’estereotip d’un país lliure i just. L’adaptació de la novel·la de Daniel Woodrell formula un discurs sobre la defensa de la identitat en un paratge tan allunyat de la societat. Ree treu el cap en un món regit per les violència, les mafies i les drogues, arriscant-se a perdre’l per conèixer la veritat i assegurar el benestar de la seva família. Una història dura i eficaç, sense parafernàlies com el 3D al que ens pretenen acostumar i amb una destacada actuació per part de la poc coneguda Jennifer Lawrence.

Winter’s Bone, aclamada vençedora del guardó a millor film i guió del Festival de Sundance, ha estat un fenomen pel seu èxit entre el critics que li ha fet valer elogis com la nominació a millor film per als Oscar que s’entreguen aquest diumenge . Un relat cru i punyent que descriu una vida tant despietada com real sense cedir al cop baix sentimental.

Winter's Bone 2.jpg

Winter’s Bone (USA, 2010. 90 min.) Drama.

Direcció: Debra Granik

Interpretació: Jennifer Lawrence, Isaiah Stone, Ashlee Thompson, John Hawkes.

Guió: D. Granik i Anne Rossellini. Adaptació de a novel·la de Daniel Woodrell.

Fotografia: Michael McDonoguh

Música: Dickon Hinchliffe

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús