Tots s’inclinen davant el Rei

Colin Firth.jpg

Les previsions s’han complert, no hi ha hagut sorpresa. Malgrat fa uns mesos La xarxa social (The Social Network) aclaparava totes les prediccions, el classicisme de l’Acadèmia s’ha imposat. El Discurs del rei (The King Speech) s’ha coronat en la 83a gala dels Oscar alçant-se com a vençedora en les categories més destacades: millor film, direcció, actor i guió original. Després de les mediàtiques desfilades de celebrities engalanades fins a rebentar, ha começat la cerimònia. Tot i la frescor juvenil dels presentadors, James Franco i Anne Hathaway, la gala ha tornat a avorrir. El poc encert del guió i la falta de sorpreses han relentit l’espera fins als últims premis. Potser es podrien repensar l’oferta de Ricky Gervais de cara a l’any que vé.

El Discurs del rei ha estat premiada com a millor pel·lícula, com ja sonava en els últims dies i el britànic Tom Hooper ha rebut el seu primer Oscar per la direcció. Un altre rei s’ha quedat sense premi, en aquest cas el del Facebook. La xarxa social només s’ha endut el guardó a millor guió adaptat (Aaron Sorkin), edició (Angus Wall i Kirk Baxter) i banda sonora (Trent Reznor i Atticus Ross). Sembla que David Fincher serà un altre dels grans directors maleïts per l’acadèmia i haurà de seguir esperant el seu moment. En la categoria d’inerpretació tampoc hi ha hagut sorpresa, i és que Colin Firth ha aconseguit l’Oscar a millor actor per el paper del tartamut rei Jordi VI d’Anglaterra. Javier Bardem no ha pogut aconseguir el seu segon Oscar, però ja es veia de lluny, la competència era massa forta. Natalie Portman s’ha endut el guardó a millor actriu per l’impressionant paper que desenvolupa a El cigne negre (Black Swan), que només ha rebut aquesta estatueta. Christian Bale i Melissa Leo, a qui se li va escapar un fuck al celebrar-ho, han guanyat en la categoria de millors interpretacions en rols secundaris pels seus respectius papers a The Fighter.

Natalie Portman.jpg

Toy Story 3 s’ha endut el millor film d’animació i ja suma una altre victòria per a la fàbrica de somnis Pixar. Origen (Inception), de Christopher Nolan, ha soplert la desinflada en les categories reina amb els premis tècnics: millor cinematografia, mescla de so, edició de so i efectes visuals. La danesa In a better world (Haeven) s’ha imposat a Biutiful, d’Alejandro González-Iñarritu, en la categoria de millor film de parla no anglesa, com ja va fer en els Globus d’Or. Els grans perdedors de l’entrega de premis que aquí hem vist de matinada han estat Valor de llei (True Grit), el western dels germans Coen, 127 hores de Danny Boyle i Els nois estan bé (The Kids are allright), que han marxat amb les mans buides.

Els Spirit Awards, guardons del cinema independent, van premiar el treball de Darren Aronofsky per El cigne negre, que també es va endur l’estatueta com a millor film, millor actriu per Natalie Portman i fotografia per Matthew Libatique. Per altre banda, els Razzie, els anti-Oscar, van ridiculitzar sobre The Last Airbender i el seu director, M. Night Shyamalan, i Sex and the city 2.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús