La lliga és cosa de dos?

Com deia Cristiano Ronaldo la setmana passada, no han estat vuit, però han estat cinc. I això fal mal, molt de mal. Fa mal a Cristiano, fa mal a Mourinho, fa mal a Florentino i fa mal a la caverna mediàtica. Sí, aquella que vaticinava un canvi de cicle, aquella que deia que el producte del Barça estava esgotat, aquella que esperava endur-se els tres punts del Camp Nou després de molt de temps, i aquella que encara no es creu el que ha passat. Han quedat tots retratats, assenyalats i humiliats. Avui el nou projecte blanc es posava a prova i ha fracassat estrepitosament.

El Barça, fidel a l’estil del seu gran entrenador, ha parlat al camp, i ho ha fet molt bé, amb una gran oratòria. Ha impartit una classe magistral a l’etern rival i n’hi ha clavat cinc. Només ha estat un partit, sí, però, de moment, el futbol ja ha col·locat tothom on es mereix: el Barça és líder i el Madrid, segon, ha tocat de peus a terra. Després del partit, Mourinho ha dit que és “una derrota fàcil de diregir”. Ja m’agradarà veure-ho… De moment, el València ja es frega les mans, però, sincerament, ara mateix m’és força igual el que hagi dit el portuguès: el 5-0 no ens el treu ningú, es recordarà sempre i el problema del Madrid no es quedarà a Barcelona, sinó que agafarà el pont aeri.

Amb tot, encara es pot dir que la lliga és cosa de dos? És cert que és una pregunta fruit de l’eufòria d’un 5-0, però la diferència en tots els aspectes ha estat tan àmplia que considero legítim deixar-la a l’aire.

Acabo aquest article ràpid mentre al Facebook em van arribant invitacions a grups del tipus “Mou 5 estrellas” o “Choca esos cinco Mourinho”, i mentre sento a la ràdio que a Canaletes ja hi ha molta gent. Jo no hi aniré. Ara mateix em cau una mica lluny, però en tinc prou quedant-me al sofà de casa mirant Punto Pelota. Que algú em porti un altre bol de crispetes que avui promet ser divertit!

Etiquetes ,

3 comentaris

 • Marc Arnau

  30/11/2010 6:06

  Sens dubte si, la lliga es cosa de dos. El Madrid ha demostrat que sempre es competitiu, fins i tot en els pitjors moments. Les dos lligues del Pep Team, possiblement veient el millor joc i equip de la història, vam suar de valent per guanyarles.

  No tinc cap dubte que Mourinho i els seus jugadors s’aixecaran i ens donaran guerra. I al Bernabeu ens tindran moltes ganes. Ara bé, amb l’EQUIP que tenim, independentment que perdin o guanyin, estem tranquils perquè sabem que ho donaran tot a cada partit.

  Enhorabona a tots els culers. Força Barça!

 • Lluís J

  30/11/2010 11:41

  ¡¡¡ bona opinió !!! la comparteixo

  sort amb l’iniciativa

 • Jordi Camps

  01/12/2010 12:37

  La lliga es cosa de 2, per això trobo que no es pot autoanomenar la millor lliga del món i que no te gaire merit. Fent un playoff al millor de 7 partits en tindriem prou. M’agradaria una lliga més competida. Us recomano us adheriu a:
  http://www.ligajusta.com

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús