Tornem a començar

2009122261seleccio-catalunya.jpg

L'onze titular de l'any passat

Fa tretze anys Catalunya va tornar a jugar un partit contra una altra selecció d’un país després d’anys sense haver-ho fet. L’ambient fora l’Estadi Lluís Companys era increïble. Banderes, bufandes, samarretes i la gent cantant i cridant. Durant tot el partit els aficionats van estar animant la Selecció, i van demostrar que no era només un partit de costellada. Perquè fa tretze anys els partits de Catalunya significaven alguna cosa més que un partit de futbol.

L’any següent, contra Nigèria, l’ambient va ser el mateix. I contra Iugoslàvia, també, tot i que en menor grau. Era necessari un canvi, i semblava que el trasllat al Camp Nou podia ser una gran solució. Els rivals (Lituània i Xile), però, no van ser l’acompanyant adient per un escenari com és l’estadi blaugrana. Conscient de l’errada, la Federació va compendre que s’havia de portar una gran selecció per tal d’omplir l’estadi. I va venir Brasil. La il·lusió va tornar a tots els aficionats catalans, petits i grans. El 2004, Catalunya va jugar contra Brasil i Argentina, un fet que era impensable després de dos anys on el conjunt entrenat per Pitxi Alonso s’havia enfrontat a Xina i Equador.

Contra Euskadi la graderia del Camp Nou va tornar a estar gairebé plena, però la pobra entrada de l’any passat contra Argentina va confirmar que el model està molt esgotat. Davant la mala imatge que era veure el Camp Nou mig buit, la Federació ha decidit tornar als orígens i portar el partit a l’Estadi Lluís Companys.

Per tant, un camí que va començar fa tretze anys torna al seu punt de partida. La meva pregunta ara és: i ara què? Tretze anys més de partits de costellada?

1 comentari

  • Gelet

    28/12/2010 12:06

    Ni tot es redueix a un partit de futbol,ni un partit de futbol solucionarà res.Veig més important com a resò inernacional batre el record del món d’assistència a un partit de rugby amb l’USAP de Perpinyà al Camp Nou.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús