Quan les coses es fan bé

1011 J13 BAR-MAD (40).jpg

Xavi Pascual amb el premi

Xavi Pascual va rebre la setmana passada el premi a Millor Entrenador de la temporada 2009-2010 de l’ACB. Un guardó que demostra la bona feina que ha fet al capdavant del conjunt blaugrana des que al febrer de 2008 es va fer càrrec de l’equip.

La seva trajectòria és molt semblant a la de Pep Guardiola, tot i que potser no se li ha reconegut de la mateixa manera el que ha aconseguit. Pascual va agafar l’equip quan la relació entre el Barça i Ivanovic va acabar. Fins aleshores, el tècnic de Gavà mai havia entrenat en una categoria tan alta. Pascual es va trobar amb un equip sense rumb i sense un líder sobre la pista. Des que va ser nomenat primer entrenador del Barça, Xavi Pascual va deixar ben clar quina era la seva idea de joc. I el tècnic blaugrana va portar l’equip fins a la final de l’ACB, una fita que semblava impensable a mitja temporada.

La bona feina que va fer durant cinc mesos li va valer la renovació i, de la mà de Joan Creus, Pascual va anar formant un equip campió. Fidel a la seva filosofia, l’entrenador de Gavà va aconseguir que el vestidor s’unís i creiés en ell. I els resultats van arribar: el Barça va tornar a guanyar la lliga cinc anys després, i la temporada següent va aconseguir la segona Eurolliga de la història del club, a part d’una Copa del Rei i dues Supercopes d’Espanya.

Tots aquests títols no haurien estat possibles sense els jugadors, però sobretot sense la tasca que han fet Xavi Pascual des de la banqueta i Joan Creus des dels despatxos. Per tant, felicitats Xavi, felicitats Joan, i bon any a tots.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús