No tot s’arregla amb un parell de fitxatges

Viguera ja és a Tarragona

Avui, el Nàstic de Tarragona ha fet oficials els dos primers reforços del mercat d’hivern: Borja Viguera i Alex Bergantiños. Vagi per endavant que em semblen dos grans fitxatges. Viguera és un davanter centre de 23 anys que, si té continuïtat, pot rendir a un gran nivell i Bergantiños, tot i haver tastat poc la Primera Divisió, va ser clau la temporada de l’ascens del Xerez i ja ha demostrat el que pot fer a Segona.

Però, no ens enganyem, tot i ser dues bones incorporacions, no seran els salvadors del Nàstic: el problema que tenen a Tarragona va molt més enllà. Els tarragonins han tingut un 2010 nefast, per oblidar, i la crisi que pateixen fa molta por. És cert que la victòria de dissabte contra el Valladolid aporta tranquil·litat, però la situació continua sent molt delicada. L’equip és vintè, en zona de descens, amb 16 punts, a cinc de la permanència.

És inexplicable que la temporada passada se salvés a les últimes jornades i que ara camini pel mateix camí. El Nàstic no hauria de ser ni on és ara ni cinc posicions més amunt. Aprofitant que aquesta temporada optar a pujar a Primera és més fàcil que mai (gràcies al play-off d’ascens que arriba fins a la sisena posició), el Nàstic hauria de ser allà dalt, al costat dels Xerez, Numància, Salamanca i companyia, ben a prop de la promoció.

Per què? Doncs perquè té plantilla i pressupost per fer-ho. Si agafem la plantilla i mirem els jugadors que té un per un, veurem que tots -o gairebé tots- tenen nivell per jugar a Segona i alguns, fins i tot, per jugar més amunt. Que un equip amb davanters de la talla dels experimentats Fernando Morán i Rubén Navarro, del jove Eloy Gila i de l’estranger Berry Powell hagi d’anar al mercat d’hivern a buscar un davanter més (Borja Viguera) és gairebé insultant. De pòlvora a aquest equip no n’hi falta.

Una bona plantilla ja la té i evidentment hi alguna cosa que no quadra. És precisament aquesta incògnita la que em fa patir més. Tan de bo m’equivoqui i a partir d’ara (des de la victòria contra el Valladolid), els grana remuntin, s’acabin salvant sense patir i oblidin aquest 2010 que no s’ha aguantat per enlloc.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús