La il·lusió dels joves

EL DKV JOVENTUT VIATJA AVUI AMB VUIT JUGADORS DEL PLANTER A MADRID PER DISPUTAR LA COPA DEL REI

La Penya és l'equip amb més jugadors del planter que jugarà la Copa

Avui viurem un nou derbi entre el Barça i la Penya. A priori, tenint en compte diversos factors (plantilles, moment en què es troben els dos equips, últims resultats, etc.), l’equip de Xavi Pascual hauria de ser el guanyador de l’eliminatòria. I ho hauria passar a semifinals sense dificultats.

Però compte amb el Joventut, que arriba a la cita amb vuit jugadors del planter. Vuit jugadors que ja han viscut diversos derbis i saben perfectament el que signifiquen per als aficionats. La mitjana d’edat d’aquests vuit jugadors és de menys de 20 anys (19,8). Aquesta joventut va acompanyada d’un alt grau d’inexperiència en grans competicions. Però també és sinònim de nois sense complexes que intentaran gaudir d’una experiència inolvidable. És sinònim de sortir al parquet sense pressió, sabent que tindran moltes més oportuntiats de disputar la Copa en les properes temporades. I és sinònim d’il·lusió. Il·lusió per fer-ho bé en un dels aparadors més grans de tot Europa.

L’aparador on Ricky Rubio va confirmar la seva qualitat ara fa tres anys i, juntament amb Rudy Fernández, va guiar la Penya cap al títol de Copa. Aleshores, l’actual base del Barça tenia 17 anys, i l’aler dels Trail Blazers, 22. Josep Franch, Dimitri Flis, David Jelinek, Pere Tomàs i, en menor grau, Nacho Llovet, Albert Homs, Alex Suárez i Albert Ventura intentaran repetir la gesta de fa tres temporades. La clau serà el partit d’avui. Lògicament, perquè una derrota significa tornar cap a casa. Però també perquè una victòria seria una injecció de moral d’un valor incalculable per a un equip que no passa pel seu millor moment.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús