Aprovada pel Parlament de Catalunya una resolució història sobre conciliació i lactància

Aprovada una Resolució històrica sobre lactància materna al Parlament de Catalunya, en la que, a més a més, s´insta el Govern de l’Estat a modificar la legislació laboral per tal d’ampliar la baixa per maternitat a 24 setmanes.

Ens queda molta feina per fer, però és un primer gran pas. Felicitats Agnès Rossinyol i Luis Ruiz per haver fet que sigui possible!

1) El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a crear un Comitè de Lactància que estigui format per membres dels departaments implicats, entitats i professionals del sector, tal i com estableix la Declaració d’Innocenti sobre la Protecció, Promoció i Suport a l’alletament matern de l’any 1990. Aquest Comitè serà l’encarregat de revisar i dissenyar totes les polítiques transversals sobre alletament matern, especialment i de manera prioritària:

a) Millorar la informació general sobre la lactància materna i els seus beneficis.

b) Revisar l’enquesta «La lactància materna a Catalunya», per establir-ne la periodicitat adequada i la inclusió de dades sobre lactància prolongada (més enllà de l’any) i desagregació territorial.

c) Promoure que tots els hospitals i centres de salut se sumin a la iniciativa per la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN) promoguda per la OMS/UNICEF amb l’objectiu d’adoptar unes pràctiques que protegeixin, promoguin i recolzin la lactància materna exclusiva des del naixement.

d) Revisar els continguts formatius i programar formació continuada per tots els professionals que intervenen en el suport a l’alletament. També pels professionals que atenen les trucades a 061 CatSalut Respon, per tal de donar atenció les 24h per totes aquelles mares que ho necessitin.

e) Reforçar la formació sobre lactància per les mares en les classes de preparació al naixement.

f) Facilitar l’alletament matern a les escoles bressol.

g) Promoure la donació de llet al Banc de Llet Materna.

2) El Parlament de Catalunya insta el Govern de l’Estat a modificar la legislació laboral per tal d’ampliar la baixa per maternitat a 24 setmanes.

Luis Parlament

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús