Avui el món és una mica més petit. Fins sempre Carles!

Sembla una ironia del destí que en Carles Capdevila hagi decidit deixar-nos precisament un 2 de juny, a final de curs. En moments de gran activitat i poc temps, de fer balanç de tot l´any, de notes, recuperacions, festivals, plors, emocions, alegries … que ell, dedicat intensament durant anys a defensar la tasca dels mestres i una educació millor pels nostres fills per tot el territori, coneix tan bé.

Però al mateix temps estic segura de que si pugués contemplar els patis de les escoles avui mateix, dia de sol, de rialles, projectes de vacances, professors que van corrent amb exàmens entre classes, campaments, regals de grup, trobades d´adolescents al parc, amics, amors, aniversaris … estaria ben content, força content, del llegat que ens ha deixat.

Era una d´aquelles persones – poques n´hi ha, certament -, que tothom admirava, independentment de les idees polítiques o de si estaves d´acord o no amb el seu discurs, pels valors i l´energia que transmetia. Per ser, realment, un cant a la vida i un exemple de com plantar cara a la malaltia: treballant, gaudint, de la mateixa manera, el dia a dia.

Des d´aquí, el meu petit homenatge. El meu discurs a l´escola en agraïment als mestres, que tant va agradar als mestres de l´Escola Mare de Déu del Roser al juny de 2016, i la carta d´en Carles en la que em vaig inspirar. 

Ha passat un any i moltes coses encara no han canviat … si bé això seria un altre debat que encetaré més endavant en un altre post.

Perquè és ben cert: els mestres ja estàn preparant ara el nou curs, perquè sigui millor que l´anterior, quan aquest encara no l´hem acabat. I enlloc es troba tanta dedicació, amor, entrega i paciència com en els mestres de l´educació infantil, de zero a tres anys.

https://www.facebook.com/monica.t.sabate/videos/10210264163704644/

Carta d’agraïment als bons mestres artesans (Carles Capdevila) http://www.ara.cat/premium/Carta-dagraiment-bons-mestres-artesans_0_1430856929.html

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús