Qui és gai?

Arribo a la reunió setmanal del departament i quan entro hi ha una gran exaltació, tothom està parlant d’un company vasc que es diu Iñaki. Jo que no estava al cas del que passava, pregunto obertament què passa amb l’Iñaki? I em responen tan sols amb uns somriures sota el nas i segueixen murmurejant…. Així que decideixo preguntar a la meva companya del costat, escolta què passa amb l’Iñaki, que marxa ? I em diu no, no… Llavors ? És que és un tema una mica així… Però m’ho diràs ? Dic jo. Què passa ? I em diu fluixet l’Iñaki és gai… Jo dic, ahhh i què li passa? I em diu que és gai ! I dic si, si ja m’ho has dit, però que marxa o l’han ascendit o es casa ?? O… Míriam que no, que és gai !!! Jo una mica lenta de reflexos em vaig adonar llavors que la notícia i l‘exalatació era perquè aquell noi era gai. Aquesta era la novetat. A mi personalment, si l’Iñaki és gai i li agraden els homes, les dones o els dos, la veritat m’és totalment indiferent. Crec que aquest tema pels catalans entra dins d’una normalitat o si més no, és moltíssim més acceptat que la societat suïssa que s’escandalitza notablement amb la homosexualitat.

Ja ho vaig notar en una ocasió quan estàvem a un bar a Sarnen, al marxar jo comento innocentment, que són parella el Pirmin i el seu amic? i el Vic un amic nostre que és del poble del costat, es posa mig vermell i somriu amb nerviosisme i jo li dic, si o no ? I ell em diu, apa Míriam com pots dir això del Pirmin?! I segueix rient, he de reconèixer que potser vaig ser un pèl indiscreta, però ho vaig dir amb tota la normalitat. La brometa va durar bastant temps… Què fort Míriam mira que dir si era gai ! Vaig aprofitar per explicar-li que a Barcelona hi ha fins i tot hi ha un barri per sortir a la nit que se’n diu el gai Eixample, i que per exemple Sitges és una ciutat on tradicionalment hi freqüenta molta gent gai, ell feia que si amb el cap somrient, però endevinant-li el pensament veia que em deia molt bé però això aquí no es porta.

De fet, fixant-m’hi detingudament he de dir que es veuen molt poques parelles homosexuals públicament a Zúric, però més a l’interior del país no n’he vist mai cap. Tanmateix, tampoc hauria d’estranyar-me ja que els suïssos són una societat on la religió tant la catòlica com la protestant té un pes important en la vida de les persones, i malauradament aquesta no tolera que hi pugui haver dos Adams o dues Eves sortint del paradís.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús