La calor aquella gran desconeguda

Estem assolint temperatures màximes a Suïssa,  un país on la calor més que estar present en una època de l’any és un event fortuït que no sempre es dona.

Suïssa està tan poc preparada per la calor com ho està Barcelona per la neu. La majoria d’empreses encara que siguin grans o multinacionals, no tenen aire condicionat, als trens regionals de curt recorregut tampoc n’hi ha i a les cases i pisos la majoria tampoc en tenen. De manera que el fenomen de la calor es viu amb tota la seva immensitat.

Si ho mires fredament és certament divertit, em recorda d’alguna manera a la pel.lícula de la Marilyn Monroe la tentación vive arriba on les altes temperatures són un dels principals protagonistes. La venda de gelats s’ha disparat, als migdies-tarda mengem gelats a la feina i qualsevol tòpic relacionat amb la calor és noticia digna d’estar a un punt central del diari.

Si mires les temperatures estem a mínimes de 20 graus i màximes de 35 que en efecte són força altes i les hores puntes són d’allò més punyents. Però fent memòria crec no arriba ni molt menys a aquells dies d’estiu tan calurosos a Catalunya amb més de 40 graus o aquella xafogor infernal de Barcelona.

Malgrat això estem tots revolucionats, hem d’anar a la piscina o al llac a aprofitar aquesta calor, que en el fons tampoc sabem quan durarà i hem de treure’n el màxim profit.

El més casual, però és que els som del sud estem igual que els suïssos. Una companya meva de Brasil em deia que no podia suportar aquesta calor! Que el cap de setmana aniria al llac, però que detesta tanta calor ! És certament graciós, ja que per ella no hauria de ser cap novetat sent d’un país càlid. Però aquesta calor que tothom comenta no només se sent sinó també s’encomana. A mi també m’ha faltat temps per planejar quan podem anar a banyar-nos al llac el cap de setmana, és una necessitat !!! Quan t’oblides de la calor i t’acostumes a dormir tapadet quan aquesta torna encara que sigui tan sols amb una mica de força et xoca i inunda la teva vida.

Aquests dies Suïssa es posa el bikini i el banyador i es sumergeix en els seus llacs.

ZH

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús