Gat i gos a la cassola

El primer cop que vaig sentir que els suïssos menjaven gats no m’ho vaig creure apa vinga… quanta imaginació!! Vaig pensar…Un país com Suïssa menjant gats, no pot ser! Al cap de poc també vaig saber que menjaven gos… Em van dir que si Míriam que hi ha gent que menja gat i gos, i dic però a veure algú coneix a algú que mengi aquestes mascotes? Comentant-ho un dia amb uns companys d’Argau van dir ah si i tant amb tota naturalitat. Perdona??

Arrel d’això he buscat una mica d’informació i tot i que no hi ha dades del consum de gat i gos, ja que es il.legal comercialitzar la carn d’aquests animals, és a dir no la trobaràs al supermercat, s’estima que un 3% de la població suïssa en menja. Sembla ser que hi ha diferents varietats a la sal, fumat o en embutit. Els cantons on és més freqüent el seu consum o si més no hi ha més probabilitats que hi hagi gent que en mengi son St Gallen, Argau i Appenzeller. De tota manera, no queda aquí sinó que també hi ha una industria pelletera que aprofita la pell dels gats per fer carteres, sabates o abrics…

Segons la central d’informació de mascotes extraviades desapareixen entre 10.000 i 20.000 animals a l’any dels quals un 80% son gats. Què passa amb aquests gats extraviats? Tots acaben a una cassola? Segurament no, tot i que possiblement més d’un si d’acord amb aquesta tradició suïssa.

Sembla inverosímil que a Suïssa algú pugui menjar gossos i gats amb el procediment exitent que implica tenir-ne un. Si vols tenir un gos has de pagar un tant a l’any , el teu gat o gos ha de tenir un carnet o passaport que l’identifica, les vacunes evidentment han d’estar al dia, i a més cal fer un curs de comportament amb el teu gos. Son unes quantes sessions en les que s’ensenya al teu gos per exemple a pujar a l’ascensor, saber sortir adequadament..etc. Si els teus veïns consideren que el teu gos borda massa et poden denunciar, a uns amics els van denunciar i els van venir a visitar la protectora d’animals per comprovar que tot estava correcte. El veterinari de la gata d’una amiga li envia cartes amb les següents dates de vacunes o informatives directament a nom de la seva gata Juanita a l’adreça d’ella. Tracte personalitzat total!

Després de tot això, si vols et pots menjar el teu gat o gos perquè no hi ha una legislació que prohibeixi menjar-te aquests animals per consum propi, si el vols vendre al veí, això si és il.legal.

Al final suposo que tot depèn del vincle emocional que estableixes amb un animal. Entenc que les persones que tenen gats o gossos com a mascotes no se’ls mengen, de la mateixa manera que si tens un conill com a mascota no te’l menjaries perquè existeix un sentiment i un carinyu, en canvi bé te’l pots comprar sense cap remordiment al mercat i fer-te un gustós conill a la brasa.

Capture

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús