Carles Casals

Carles Casals

Després de tres anys sense publicar res en aquest bloc – de fet vaig marxar de Colòmbia fa tres anys i tot just fa uns mesos que hi he tornat per quedar-m’hi almenys un parell d’anys més- , crec que ja va sent hora d’actualitzar-lo una mica.

Aquesta vegada estic vivint a Dosquebradas, una petita ciutat de l’Eje Cafetero al centre del país, on la realitat supera amb escreix la nostra imaginació. És part de la Colòmbia menys coneguda. A voltes seductora, a voltes esfereïdora, però mai indiferent.

I si bé aquest és el país on allò que en diuen ‘real-meravellós’ forma part de la quotidianitat, no podem oblidar que també un país castigat per la violència, el paramilitarisme, la pobresa, la corrupció i, massa sovint, per la mentida institucionalitzada.

En qualsevol cas, Colòmbia és un país que genera un desencontre de sentiments. L’estimes molt, és ben cert, però hi ha moments que et treu de polleguera.

En aquest bloc, contarem històries, quotidianitats, i, alhora, ens anirem fent ressò de les notícies d’aquest país, insisteixo, tan real com meravellós.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús