Autor

Sion FullanaSion Fullana. Vaig nèixer a Mallorca, la primera illa de la meva vida, l’estiu de 1976. Segons em diu la meva mare, un any després encara no havia donat cap passa però ja parlava i cantava alt i clar. Suposo que des de petit ja volia comunicar…

“Taxi Driver” (un dels films que millor presenta la Nova York clàssica) i jo som del mateix any. Tal vegada sigui pura coincidència, però aquesta ciutat i jo teníem un compte pendent des de tota la vida. La primera vegada que la vaig visitar tenia 16 anys, i en vaig tornar tan fascinat que vaig plantejar-me una meta de futur: poder dir allò que veia als programes de notícies, de “Des de Nova York, Sion Fullana”. Per poder ser corresponsal un dia, em calia fer periodisme primer, i per això vaig aterrar a Barcelona l’any 1995 a la Universitat Autònoma, i per un total de 8 anys la ciutat es va convertir en la meva segona llar.

Uns anys després, el destí em porta a la meva segona illa: Cuba, on vaig viure dos meravellosos anys enmig del camp a la coneguda Escola Internacional de Cinema i Televisió (EICTV), i em vaig graduar en direcció de cinema. Ara ja només podia gaudir veient les pel.lícules, també podia parlar-ne i analitzar-les, i fins i tot fer-ne.
Però tard o d’hora, l’objectiu principal era fer realitat el somni original. I mentre descobria una Manhattan nova i diferent des de lluny a través de la famosa sèrie “Sexe a Nova York” que seguia amb interés, vaig conèixer a Barcelona la persona amb qui comparteixo encara avui la meva vida, quasi sis anys després, i vet a parar… que era de Nova York.
Al març de 2006, amb dues maletes i molta il.lusió, arribo a la tercera illa de la meva vida, Manhattan, a la Nova York que havia imaginat i enyorat feia tants d’anys. I all larg d’aquests quatre anys i mig des que vaig arribar he pogut fer feliç aquell nen que vaig ser un dia i que somniava amb comunicar des d’aquesta ciutat: he fet notícies per ràdio, televisió i premsa. I pel camí, he acabat trobant una altra passió, tal vegada la més gran que hagi tingut mai: la fotografia urbana, de carrer, dels personatges i les històries, dels llocs i les infinites opcions que només la “Big Apple” ofereix.

Des d’aquest racó, amb paraules i amb imatges, intentaré fer allò que he volgut fer tota la vida: transmetre històries, compartir moments i troballes, i apropar-vos una mica a la ciutat, o donar-vos una altra visió a l’habitual de les guies de viatge, per si un dia us decidiu a venir a gaudir-la vosaltres mateixos… Perquè això és el que s’espera d’un mariner que recorre i explora illes, i n’explica les seves màgies.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús