Burocràcia a les illes Fiji

Abans de tot,  on estan les illes Fiji? Estem acostumats a sentir anomenar tota una sèrie d’illes que sonen a paraïsos tropicals però moltes vegades no sabem ben bé on paren (jo m’incloc). Que si les islas Caimán, les illes Fiji, les Maldives, les 250px-Fiji_and_oceania.jpgilles de Cook, etc etc. Doncs bé, les illes Fiji estan a l’Oceà Pacífic, ben a prop d’Austràlia. De fet, és un destí típic de la gent que viu per aquí, ja que els bitllets d’avió surten força bé de preu, l’estància a allà no és del tot cara i els paratges naturals que es poden veure són dignes d’admirar.

Pel que fa a la seva població, hom pensaria que està bàsicament formada per indígenes però curiosament són aproximadament la meitat de la població. L’altra meitat són els que la gent anomenta ‘Indio-Fijian’, és a dir, gent que semblen indis en apariència però que viuen a les illes Fiji. Índia no està precisament al costat de les Fiji així que us podríeu preguntar com és que hi ha tants indis a les Fiji. Doncs resulta – i això em farà arribar al títol de l’entrada –  que les Illes Fiji van ser una de les tropecientas colònies britàniques. Com ja sabeu, la Índia també ho va ser, així que els britànics es van dedicar a portar a gent de l’Índia cap aquí.

Tanmateix, ja fa anys que són una nació independent. En concret, al 1970 van ratificar una ordre d’independència i al 1987 van crear la República de les Illes Fiji. Tot molt maco, tot i que en veritat no ho és tant. Al 2006 va haver-hi un cop d’estat i des d’aleshores tenen al poder a un militar que s’està passant la democràcia pel forro -una mica igual com està passant aquests dies a Espanya on, com bé diu el meu amigote Bonillita, el govern ha fet saltar la democràcia pels aires per aconseguir una mica de diners-. De fet, l’any passat els van expulsar temporalment del Commonwealth of Nations per no convocar eleccions quan tocava. Sembla mentida que fins i tot en un lloc tan remot com aquest la gent no pugui viure en pau. Però en fi, aquest no era el tema de l’entrada.

La curiositat que us volia explicar és que ja des del 2005 les males llengües deien que els fijiencs buscaven però no trobaven  el document firmat pel Regne Britànic pel qual són independents. Doncs bé, aprofitant les celebracions dels 40 anys d’independència, el govern finalment ha reconegut  que l’han perdut! Total, que a dia d’avui, el seu tractat d’independència és una fotocòpia enviada per fax des d’Anglaterra jaja. Això perquè després a un li posin pegues per tenir el passaport caducat per 1 setmana…

Bé, fins a la pròxima!

4 comentaris

 • Oriol March

  06/12/2010 3:39

  Quina alegria llegir-te per aquí, Xavi! Bona història, per cert. Una abraçada!

 • oleguer

  07/12/2010 17:22

  Eps mestre!

  Jo que em preguntava ahir per on corríes i ara et trobo publicant al diari ara.cat!

  Quina sorpresa! Espero que tot et vagi molto benne.. jo sóc a BCN liat amb el màster!

  Una abraçada!

 • Pol

  08/12/2010 12:32

  No m’estranya.. en realitat si que viuen en pau i forsa. Almenys a les Yasawa son gent molt amable i ben calmada. No m’estranya que puguin arribar a perdre el tractat d’independencia jajaj sera que no li donaven massa importancia.

  http://www.mundo-nomada.com per veure una guia sobre les illes yasawa a les fiji ;) Preus i recomanacions d’illes! Es mes barat del que us penseu!!! Aixo si esta a l’altre punta del mon…

 • Xavier Zambrana

  08/12/2010 13:57

  Ei Pol, de moment només he mirat la vostra web així per sobre però té bona pinta. Sembla força útil per viatjar. Quan en alguna ocasió em plantegi d’anar cap allà no dubtis que o li fotré una mirada més exhaustiva o directament intentaré contactar amb tu per alguna recomanació :D. Salut i república!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús