Cap d’any a Sydney

new_year_2_wideweb__470x305,0.jpg

New year's eve Fireworks

Doncs com veieu avui parlaré del cap d’any a Sydney. Imagino que ja sabeu que a Sydney l’any nou arriba unes quantes hores abans -10 per ser exactes-. Dic que imagino que ho sabeu ja que la majoria de les televisions espanyoles s’esforcen en recordar-ho any rere any, i la veritat…., com deia el meu amic Gerard, és una notícia sense massa interès.
Més que res perquè passa cada dia, cada any i continuarà passant a no ser que la Terra canvïi el seu sentit de rotació sobre ella mateixa -vaja, que seguirà passant.

Tanmateix -i no sé si és una raó per les quals sempre ensenyen la imatge del cap d’any de Sydney per la televisió- s’ha de reconèixer que els focs artificials que es llencen pel cap d’any aquí, a banda de valer una dinerada, són molt espectaculars. De fet, és com si la ciutat es paralitzés durant els 4 o 5 minutets que duren. Hi ha molta gent que des de les 10 del dematí està passan t calor a algun parc per tal de tenir una perspectiva privilegiada i poder veure’ls en condicions. A més, com que els focs artificials es tiren sobre el Sydney Harbour Bridge (el pont aquest famós de Sydney que, per dir-ho d’alguna manera, divideix la ciutat en dos), aquest es tanca i molt bona part del tràfic de la ciutat queda afectat. Total, que tothom acaba estant pendent dels famosos focs artificials, tot i que si no tens una bona vista del pont, de l’Opera House i del port, no tenen res d’especial.

En fi, fins a la pròxima i que tingueu un bon any!

4 comentaris

 • Ferran Montoya

  05/01/2011 21:33

  Lo de les noticies i Sidney diria que ho fan perquè són els primers que celebren l’any nou no?

  És impensable que nosaltres organitzem una moguda d’aquesta magnitud.

  Segueix així que ja veus que et tinc vigilat :-)

 • MªCarme Puyalto Lanau

  06/01/2011 22:47

  Sí tens raó, cada any els donen per televisió i la veritait és que no li prestava gaire atenció. Aquest any el fer de ser-hi tu allà ens ha fet més gràcia veure’ls a la tele.
  En fi són tradicions diferents.
  Continua explicant coses que ens agrada seguir-te.

 • Eva Garcia Zambrana

  12/01/2011 21:56

  Ara feia dies que pensava: ja haurà escrit més coses, has de mirar el blog d’en Xavi, però quan més dies de festa menys temps tinc per aquestes coses, amb els dos peques… Per cert la Marina a la seva carta als Reis et va demanar una samarreta de màniga curta perquè on tu estàs és estiu (deia ella). Ah en Martí ja camina, sembla un robot però camina. Molts petonets i una abraçada molt forta.

 • Lluïsa Duran Iserte

  01/01/2014 13:00

  Doncs enguany , Sr. Montoya , les de Barna, Catalunya, a més d’estar a l’alçada ,de qualsevol país europeu,trenca motllos i prejudicis a nivell mundial, a que sí? I.. han durat més de 4 ó 5 minutets..dels q explica en Xavier ..
  Que passeu bon any!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús