Cicló tropical Yasi

Hi ha gent que m’ha preguntat si estava bé pel tema aquest del Cicló. Imagino que depenent de la font d’informació a què us remitiu trobareu simplement quelcom com Cicló tropical a Australia o al nord d’Austràlia. Repetint-me una mica, el nord d’Austràlia està molt lluny d’aquí Sydney (bastant més de 1000km) o sigui que aquí ni ens hem enterat. La veritat és que sembla ser que el cicló ha estat molt destructiu, però que les mesures per salvar a les persones han estat efectives. Ara ja ha passat tot i la gent intentarà tornar a la normalitat. Un amic em va comentar que una de les mesures que el govern australià volia prendre era cobrar un impost de l’estil IVA a tots els productes per recaudar fons i ajudar als afectats. Però no estic segur si ja ho fan o no.  Si voleu saber més coses sobre el cicló, un blogaire d’aquest mateix diari he vist que ha publicat un post una mica més científic sobre el cicló. Us remeto a ell:  http://ciencia.ara.cat/tempspeltemps/2011/02/05/ciclo-tropical-yasi/

Curiosament, mentre el cicló amb els seus forts vents i pluges atacava Cairns i altres paraïsos tropicals australians, aquí a Sydney hem patit la pitjor onada de calor en molts anys. De fet he llegit que ha estat la pitjor onada de calor des que es van començar a registrar aquest tipus de dades. Ha estat força horrible. 30 graus per la nit i 42 durant el dia – i tot això amb una humitat horrible.  Però sembla ser que d’aquí poc ja tornaran a baixar una mica. Espero que sigui així perquè costa molt dormir per les nits.

I res, de moment poca cosa més. A veure si puc actualitzar entre setmana i explicar alguna coseta més interessant.

2 comentaris

 • RiMaT

  06/02/2011 17:24

  Estaves bé pel tema del Cicló? Si us agrada la poesia de qualitat i/o seguir blocs de qualitat, visiteu el següent on hi diàriament trobareu nova poesia original, catalana i de qualitat:

  Poemes completats fins el moment:
  http://rimesturbades.blogspot.com/search/label/RimesCompletesTicles

 • Ferran Montoya

  07/02/2011 17:47

  Ens tens preocupats ja ho veus. Però clar si mires que australia és casi tan gran com europa pues… normal que ni te n’hagis enterat.

  Quantes vegades t’has de dutxar al cap del dia amb aquesta temperatura i humitat? Jo no podria….

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús