Les apostes

gambling.JPG

Un que diu que ha nascut per apostar

Fa un moment he dec idit fer aquest post. No acostumo a mirar la televisió, però resulta que ara s’està fent el mundial de rugby a Nova Zelanda i feien un especial. Com no tinc ni idea de què va això del rugby, he pensat que ho miraria una estona a veure si aprenia alguna cosa. Al capdavall sembla ser un esport molt popular per aquests indrets del món. Però no és d’això del que volia fer aquest mini-post. Resulta que mentres passaven una sèrie d’anuncis n’he vist un d’inversemblant i indignant a la vegada. Un anunci d’un paio que es fa dir Tom i que va tot encorbatat amb pinta d’executiu tot dient ‘Jo he nascut per les apostes’. Aquí ja he dit prou!

Recordo un comentari que em va fer un molt bon amic meu (l’Alberto, pels que el conegueu) mentre anàvem en vaixell des de Helsinki a Tallin. Em va dir ”Una medida de como una sociedad está de hecha polvo te lo da la cantidad de pasta que se dejan en apuestas”. Tot seguit, ell va anar a jugar a les ‘tragaperras’ – suposo que era una manera d’autodefinir-se com ‘hecho-polvo’. Però bé, prenent aquest axioma de l’Alberto com vàlid, el que s’obté és que la societat australiana està feta caldo! De veritat, és realment patètic. Pràcticament tots els pubs tenen una secció enorme plena de pantalles amb tot d’estadístiques, preus i tonteries d’aquestes per apostar – deixant de banda les ‘tragaperras’, és clar. Si ja de per sí els hi van les apostes, imagineu-vos quan porten unes quantes (bastantes) cerveses de més. Com veieu, està fet amb tota la mala idea del món. Doncs bé, ara resulta que no només els hi foten la secció d’apostar al pub, sinó que tenen anuncis per la tele dient ‘Jo he nascut per apostar’. És tristíssim! Trobo que aquí el govern té part de culpa. Ho trobo totalment anàleg al que ha passat a Espanya amb la compra indiscriminada de cases. Una part de culpa la va tenir la gent per ser curts de gambals, però una altra la van tenir el govern i els bancs. Els bancs, per donar hipoteques a 50 anys a gent que sabien que no els hi podrien tornar diners. I el govern per no fer res al respecte. Doncs bé, aquí igual. Una part important la té la gent per ser estupits i no saber que per molt que apostis a les tragaperras sempre perdràs, perquè estan dissenyades per això. Una altra, dels medis o del govern per deixar que un fantasma amb tratge i corbata surti per la tele escampant la idea de que hom pot haver nascut per apostar.

Doncs res, fins aviat!

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús