Benvinguts al país del centre!

Xina, en xinès s’escriu ZhongGuo (中国) i significa, literalment, país del centre. I és que molt, molt abans que apareixessin els diaris multiplataforma com l’ARA, l’internet, o l’electricitat, els xinesos creien que el seu país era el centre geogràfic del planeta i l’única cultura civilitzada. Doncs bé, ni era el centre geogràfic del món (ja que si n’hi ha un potser hauríem de parlar del punt on es creuen l’equador i el meridià de Greenwich, al Golf de Guinea), ni segurament era l’única cultura civilitzada en aquells moments. D’altra banda però, segurament estarem més o menys d’acord que actualment la Xina és, moltes vegades, el centre de totes les mirades.
I heus aquí un catalanet que des de fa gairebé dos anys intenta fer-se un lloc en aquesta societat que avança a passos de gegant. I val a dir que és una aventura i una experiència diària. Una aventura que des del blog vull compartir amb tots vosaltres. I ja que compartir és, o hauria de ser, un donar i rebre, també m’agradaria que vosaltres compartissiu amb mi, i que aquest espai d’alguna manera fos tan meu com vostre. Avui neix un nou diari que es defineix com interactiu, on els lectors i usuaris han de formar part del seu mateix funcionament. Per tant, a part dels vostres comentaris, us demanaria que si teniu algun suggeriment,  hi ha alguna cosa sobre la Xina que us agradaria saber, que heu sentit, o que us pica la curiositat, m’ho fessiu saber. No us puc prometre que hi pugui donar resposta o que n’estigui al corrent, però si hi ha la possibilitat, seria una gran experiència descobrir-ho junts.

Així doncs, benvinguts!

4 comentaris

 • Anna Lapeira

  28/11/2010 23:27

  Sempre ens agradarà conèixer coses noves de Xina i encara més desde la teva prespectiva Jorx. Enhorabona per la teva benvinguda.

 • Neus Tordera

  29/11/2010 5:40

  Tittttt!!!!!
  Jo et continuaré seguint perquè m’agrada molt conèixer coses sobre aquesta cultura :-)

 • Lourdes Arteaga

  29/11/2010 17:49

  Enhorabona pel nou projecte!
  Sempre va bé poder conèixer curiositats, estils de vida, customs, etc, d’algú que ho viu de ben aprop. Tots som iguals i tots som diferents a la vegada.
  M’encantarà llegir-te sovint des d’aquí!

 • Dani Lladó Trigo

  30/11/2010 5:21

  Un plaer llegir-te!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús