Màquina expenedora de cranc viu!

Què podem trobar en una màquina expenedora? Xocolata, patates de bossa, tabac, sandvitxos, begudes, profilàctics… Cranc viu? Doncs sí. A una de les estacions de metro més concorregudes de Nanjing (on actualment resideixo), Xinjiekou, hi podem trobar una màquina expenedora d’aquests crustacis tan apreciats a la ciutat: el cranc pelut de Xangai. Segons l’empresa propietària, la màquina manté aquests animals a uns 5 graus de temperatura, fet que els fa entrar en estat d’hivernada i evita, aparentment, que el cranc mori o pateixi. Això sí, si per aquelles coses de la vida l’animal passa d’hivernar al coma, del coma mor i malauradament és el que compres, el propietari del negoci t’obsequia amb tres crancs vius com a recompensa.

I ara ve la part més interessant. Tot i que no deixa de ser sorprenent, ens podríem imaginar situacions com aquesta…

Un dia qualsevol, tornant cap a casa després de la feina en “Weijie” pensa i reacciona:

- Ostres! m’he deixat el cranc per l’arròs tres delícies d’aquest vespre… Sort que han posat aquesta màquina a Xinjiekou. Sortint del metro en compraré un parell.

Doncs tot i que espero que en general sigui aquesta la situació més repetida, el cert és que també ens podem trobar amb la següent:

- Uf, fins a les 8 no arribaré a casa per sopar i l’estómac em comença a fer rau-rau. Em compraré un cranc pel camí…

Efectivament! Es pot menjar viu!!! O això és el que em va explicar el responsable de la màquina. Companys de feina i coneguts (locals) es queden estupefactes quan senten que es degusta quan encara belluga, i de fet aquest és el principal problema, que belluga i molt! Perquè també hi ha qui assegura que és deliciós i em recorda que d’allà on vinc, les ostres vives són una exquisidesa.

Per acabar de fomentar i reforçar la teoria del cranc com a refrigeri camí cap a casa, a la fila inferior de la màquina hi ha exposats diferents tipus de salses i condiments en petits flascons (alguns d’un sol ús) per condimentar l’animaló abans de clavar-li queixalada. El preu del cranc oscil·la entre els 15 i 25 iuans (2 i 3 euros). No és barat, però això sí, és ben fresc. Tampoc sé si les protectores d’animals ho veurien gaire correcte, però el cert és que sembla que bé han tret la “llicència” per posar la màquina en un lloc tan transitat i conegut.

De totes maneres, no deixa de ser sorprenent. I deixant a banda que em pugui semblar més o menys esperpèntic, dubto una mica de la utilitat de l’artefacte tenint en compte que quan surts al carrer a Nanjing, et cal fer tres passes per trobar algú o alguna botiga on venguin crancs.

En qualsevol cas, empès per la curiositat me’n vaig comprar un. He de dir que de gust és bo. Això sí, jo me’l vaig bullir!

Us deixo amb unes quantes imatges.

Bon profit!

1 comentari

  • NEUS FONT NESPLÉ

    04/12/2010 23:57

    Aixó ho trobo excelent per les pobres mestresses de casa que no tenen temps de fer el dinar.Un cranc per cada un amb una mica de salsa i BON PROFIT

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús